Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 11-12/5/2013


Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 11-12/5/2013:
Σάββατο 11/5/2013:
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο ήδη από τις πρωινές ώρες με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα και ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα.
Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε και πάλι αστάθεια στα ορεινά της Ηπείρου-βορειοδυτικής Θεσσαλίας-δυτικής Μακεδονίας-κεντρικής&δυτικής Στερεάς μέχρι και το εσωτερικό της Πελοποννήσου όπου θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καλός καιρός θα συνεχιστεί ενώ θα κάνει και σχετική ζέστη. Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι μόνο θα πυκνώσουν στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ και νότιοι νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-26 στην βόρεια Ελλάδα και τους 27-29 στις υπόλοιπες περιοχές.
Κυριακή 12/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στην ανατολική και νότια Ελλάδα με σχετική ζέστη ωστόσο η αλλαγή του καιρού θα έχει αρχίσει στα βόρεια βορειοδυτικά της χώρας όπου θα έχουμε κάποια συννεφιά πιο πυκνή στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο αλλά και την Μακεδονία ενώ θα εκδηλώνονται και παροδικές βροχές αρχικά που γρήγορα προς το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ο καιρός θα καταστεί ακόμα πιο άστατος στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ,την Ήπειρο –Θεσσαλία αλλά και την Στερεά Ελλάδα όπου θα έχουμε μπόρες και σποραδικές καταιγίδες .
Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στην ορεινή δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο αλλά και στην βορειοανατολική μέχρι αργά το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός γενικά με τις νεφώσεις σταδιακά να πυκνώνουν . Δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα η Θράκη ,τα νησιά του Αιγαίου και οι Κυκλάδες μέχρι και την Κρήτη ,ωστόσο είναι πιθανόν μέχρι το βράδυ να σημειωθεί κάποια μπόρα κυρίως στα ορεινά της Κρήτης αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα βορειοδυτικά και στην βόρεια Ελλάδα και μέχρι και το βράδυ θα έχει πέσει και στην υπόλοιπη νοτιοανατολική χώρα σταδιακά.
Καλός ο καιρός στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο με ηλιοφάνεια και νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα δυτικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και είναι πιθανό μέχρι αργά το απόγευμα να σημειωθεί παροδική βροχή.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή με μουντό καιρό στην Θεσσαλονίκη ήδη από τις πρωινές ώρες και κάποιες βροχές οι οποίες μέσα στην ημέρα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Καλύτερος ο καιρός στην Αττική το πρωί με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια.Ωστόσο νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν μπόρες στην βόρεια βορειοανατολική Αττική και μέχρι το απόγευμα ίσως σημειωθεί και τοπική καταιγίδα η οποία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: