Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Εντυπωσιακό βίντεο μέσα από το «μάτι» κυκλώνα


Το υλικό καταγράφηκε με τη βοήθεια ειδικά τροποποιημένου οχήματος

Ένα εντυπωσιακό βίντεο κατάφεραν να καταγράψουν δύο επαγγελματίες «κυνηγοί κυκλώνων» μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο, στο Smith County του Kansas, τη Δευτέρα.

Οι Brandon Ivey και Sean Casey που εμφανίζονται σε ανάλογη σειρά του Discovery Channel, για να καταγράψουν το υλικό, χρησιμοποίησαν ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα.

Πρόκειται για ένα TIV2, συντομογραφία του Tornado Intercept Vehicle που σχεδιάστηκε προκειμένου να μπορεί να καταγράψει βίντεο μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο, με τη βοήθεια μιας κάμερας IMAX.

Το όχημα κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πρόκληση αν και, σύμφωνα με τους δύο άντρες, ο κυκλώνας «ξήλωσε» μια πόρτα και διάφορα όργανα από την οροφή. Ο Brandon Ivey σημείωσε, ότι ο άνεμος που χτυπούμε το όχημα άγγιζε ταχύτητες 280 χλμ/ώρα!

Το TIV2 βασίζεται σε ένα ειδικά τροποποιημένο Dodge Ram με δυνατότητα κίνησης σε έξι τροχούς. Τέσσερις υδραυλικά κινούμενες «ποδιές» μπλοκάρουν την είσοδο του αέρα κάτω από το όχημα ώστε να αποτρέψουν την ανατροπή του. Επιπλέον, εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης και ξεπερνά σε βάρος τους 6,3 τόνους!

Δείτε το βίντεο και φωτογραφία του TIV…

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: