Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 18-19/5/2013Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια,άνοδο της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.Την Κυριακή θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και την Θράκης,ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλοκαιρία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βοριάδες ενώ στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς νότιοι που θα στραφούν σε βόρειους την Κυριακή .
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 18-19/5/2013
:
Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 18-19/5/2013:
Σάββατο 18/5/2013:
Πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια όχι τόσο καλή διαύγεια και ορατότητα καθώς θα έχουμε μια μεταφορά σκόνης κυρίως όμως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας ενώ λίγες νεφώσεις θα έχουμε το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα της χώρας.
Ζεστός ο καιρός το Σάββατο με την θερμοκρασία να αγγίζει και τους 32-34οC σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές .
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς μεταβλητοί και αργότερα βόρειοι στα 3-4 μποφόρ.
Κυριακή 19/5/2013:
Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα με τον βοριά ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά της Ηπείρου-Μακεδονίας μέχρι και το εσωτερικό της Πελοποννήσου που θα πυκνώσουν αρκετά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ωστόσο στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρώτα στα πιο ορεινά και ίσως να επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει ζεστός ,άκρως καλοκαιρινός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και σε κάποιες περιοχές ίσως φτάσει και τους 34-36oC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: