Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονί​κης από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή

Μεταβολή του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πιθανόν τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να είναι έντονα αλλά δεν θα κρατήσουν για πολύ καθώς από την Παρασκευή σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός αλλά κάποια αστάθεια θα παραμείνει από αυτά τα υπολείμματα της ψυχρής λίμνης που θα περάσει από την χώρα το ερχόμενο διήμερο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.





Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 8-10/5/2013:
Τετάρτη 8/5/2013:
Γενικά καλός θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από κάποιες λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο-δυτική Στερεά αλλά και την δυτική Πελοπόννησο. (μικρή πιθανότητα αυτές οι νεφώσεις νωρίς το πρωί να αφήσουν κάποιες ψιχάλες η ασθενές ψιλόβροχο)
Γρήγορα προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ο καιρός θα καταστεί άστατος στην δυτική Ελλάδα με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής βορειοδυτικής Θεσσαλίας-δυτικής Στερεάς αλλά και ορεινής δυτικής βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
Μέχρι το απόγευμα τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και την κεντρική Θεσσαλία-Στερεά(Ευρυτανία) αλλά και σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι της Πελοποννήσου.
Η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτά τα φαινόμενα εκτός από κάποιες νεφώσεις αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες και στην ανατολική βορειοανατολική Στερεά μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες .
Βροχές θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα ενώ τοπικές καταιγίδες πιθανόν να σημειωθούν από την Μυτιλήνη μέχρι και την Χίο κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.
Πέμπτη 9/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας όπου θα εκδηλώνονται βροχές νωρίς το πρωί από το ύψος της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας στην ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία-Σποράδες-ανατολική βορειοανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο .
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην δυτική παράκτια χώρα και στα νησιά του Ιονίου.
Μέσα στην ημέρα προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος στην δυτική ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο ,την Θεσσαλία την δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και όλη την Πελοπόννησο με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που είναι πιθανό να δώσουν μπόρες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας-ορεινά Ροδόπης αλλά και στην υπόλοιπη Θράκη. Παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα πιο δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
Τέλος κάποιες μπόρες ή και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη και συγκεκριμένα βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη την χώρα.
Παρασκευή 10/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος και βελτιωμένος σε όλη την χώρα (εκτός από τα νησιά του ανατολικού-νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη όπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες) με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ορεινά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και πάλι και θα εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας στην δυτική ορεινή-ηπειρωτική χώρα. Συγκεκριμένα τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο την δυτική Στερεά αλλά και την δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο κυρίως.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βελτιωμένος καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που είναι πιθανό να πυκνώσουν κυρίως στην Στερεά Ελλάδα και να δώσουν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ο καιρός στην Αττική+Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες
Αττική:
Τετάρτη 8/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές κατά βάση.
Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα δημιουργούνται στα γύρω ορεινά και μέχρι το απόγευμα –βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στο λεκανοπέδιο με την μορφή όμβρων ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και καταιγίδα στο κέντρο και στα δυτικά –βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
Η βόρεια βορειοανατολική Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτά τα φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 και στον Ευβοϊκό –βορειοανατολική Αττική πιθανώς και 5 μποφόρ. Στα πιο κεντρικά και δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού οι άνεμοι θα είναι ασθενείς  μεταβλητοί και πρόσκαιρα βορειοανατολικοί .
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 25-27oC στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.
Πέμπτη 9/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές και διαστήματα ηλιοφάνεια.Ωστόσο στην βόρεια βορειοδυτική Αττική προς την Βοιωτία τα 
σύννεφα  θα είναι πιο πολλά και ίσως εκδηλώνονται τοπικές βροχές. Γρήγορα προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει από τα βόρεια βορειοανατολικά του νομού και θα σημειωθούν μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν.
Την ώρα που ο καιρός θα ανοίγει μετά τις μπόρες στην βόρεια βορειοανατολική Αττική ο καιρός στο λεκανοπέδιο και κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα του νομού θα καταστεί άστατος και εκεί με τοπικούς όμβρους ενώ θα εκδηλωθεί και τοπική καταιγίδα κυρίως στην δυτική βορειοδυτική Αττική και στις περιοχές γύρω από το Σαρωνικό.
Μέχρι τις βραδινές ο καιρός θα έχει ανοίξει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25οC στα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού.
Παρασκευή 10/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια,καλή διαύγεια και ορατότητα και πολύ λίγες νεφώσεις.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα και από τα βόρεια νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν με κατεύθυνση τα κεντρικά δυτικά και νότια τμήματα του νομού. Μέχρι το απόγευμα ίσως εκδηλωθούν και πάλι κάποιες μπόρες στο λεκανοπέδιο αλλά και στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
Η βόρεια βορειοανατολική Αττική δεν φαίνεται να δέχεται βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βορειοανατολικοί στα 2-3 και τοπικά στα βορειοανατολικά και 4 μποφόρ,ενώ στο λεκανοπέδιο και στην υπόλοιπη Αττική θα είναι σχετικά εξασθενημένοι οι άνεμοι.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τους 25-27oC
Θεσσαλονίκη:
Τετάρτη 8/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει πρώτα στα γύρω ορεινά και αργότερα οργανωμένη νέφωση από την Πιερία-Ημαθία θα προσεγγίσει το νομό και μέχρι αργά το απόγευμα-βράδυ θα δώσει τοπικές μπόρες και πιθανόν και τοπική καταιγίδα.
Οι άνεμοι ασθενείς στον Θερμαΐκό και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 24-26oC
Πέμπτη 9/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά μουντός τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανές βροχές ωστόσο γρήγορα προς τις προμεσημβρινές –μεσημβρινές ώρες θα αρχίζει να ανοίγει ο καιρός και καταστεί γενικά άστατος με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού όπου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στον Θερμαΐκό στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 22-24oC
Παρασκευή 10/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα γύρω ορεινά και κυρίως στα ανατολικά του νομού οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και είναι πιθανόν στις πιο ορεινές περιοχές να αφήσουν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα και αυτό κυρίως προς την ανατολικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25oC

Δεν υπάρχουν σχόλια: