Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μεταβολή του Καιρού


Αν και σχετικά μακριά φαίνεται να αλλάζει ο καιρός στην χώρα μας προς το τέλος του μήνα και κυρίως το διάστημα 24-26/5/2013 όπου ο αντικυκλώνα στην δυτική Ευρώπη θα ωθήσει τον αυλώνα στην κεντρική Ευρώπη να κινηθεί προς την Ιταλία  και κατ'επέκταση και στην χώρα μας.
Παρ'όλα αυτά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα έρθει σε αυτήν ημερομηνία η λίγο αργότερα αλλά φαίνεται πως θα είναι απότομη η αλλαγή και πάλι με βροχές και καταιγίδες αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα μετά τις ζέστες που θα επικρατήσουν.
Έτσι λοιπόν δείχνει και πάλι κάτι να αλλάζει στην κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ο καιρός στην δυτική Ευρώπη και να χαλάει στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη με βροχές και καταιγίδες που ίσως πρόσκαιρα να είναι ισχυρές.
Από αυτή τη μεταβολή συνεπώς θα επηρεαστεί και η χώρα μας με έντονη αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που θα δίνει μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Σαφώς και πρέπει να δείξουν προσοχή και οι αγρότες καθώς αυτές οι απότομες αλλαγές στο καιρό από την ζέστη στην αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και στις καταιγίδες μπορεί να προκαλέσει ζημιές στις καλλιέργειες. Πιθανόν να σημειωθεί χαλάζι σε αρκετές περιοχές ενώ οι καταιγίδες και τα φαινόμενα πιθανώς να έχουν ένταση και διάρκεια καθώς μετά από μια περίοδο σχετικά υψηλών θερμοκρασιών ,η αλλαγή αυτή θα φέρει συνθήκες έντονης αστάθειας σε αρκετές περιοχές.
Λεπτομέρειες για αυτήν την αλλαγή αλλά και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν θα δοθούν μέσα στην βδομάδα καθώς ακόμα είμαστε νωρίς για να δούμε που θα έχουμε έντονα φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: