Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 15-16/2/2014 στην Ελλάδα


Άνοιξη προ των πυλών το Σαββατοκύριακο αλλά και την νέα εβδομάδα...
Τι και αν φτάνουμε στα μέσα του Φλεβάρη ο καιρός δεν δείχνει να εναρμονίζεται με τα δεδομένα της εποχής και δεν φτάνει μόνο αυτό ,αλλά δείχνει να μπαίνει για τα καλά η Άνοιξη από την Κυριακή και μετά.
Κάπου εδώ δείχνει να τελειώνει ο ανύπαρκτος χειμώνας φέτος καθώς δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη μεταβολή άκρως χειμωνιάτικη για την Ελλάδα με χιόνια στα πεδινά,ωστόσο κάποιες βροχές και καταιγίδες θα έχει μετά τις 20-22 του μήνα ,πιθανώς και κάποια χιόνια στα ορεινά.
Από αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι και τις 20 του μήνα ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες,ζέστη για την εποχή,πρωινές ομίχλες και απουσία βροχών.
5d97d3fade86c156ee52d50465daeace san valentino anticiclone

Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 15/2/2014:
Με γενικά καλό καιρό θα ξεκινήσει η μέρα σχεδόν σε όλη την χώρα με κάποια συννεφιά κυρίως στην Εύβοια-Σποράδες μέχρι τις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κάποιες βροχές που γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα ανοίξει.
Μέχρι και το τέλος του Σαββάτου γενικά αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νοτιοανατολικά και σε σταδιακή άνοδο στα δυτικά.
Κυριακή 16/2/2014:
Ηλιοφάνεια απ'άκρη σε άκρη στην Ελλάδα ,με καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα όπως και το Σάββατο λόγω των βορειοδυτικών ανέμων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σε όλη την χώρα.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: