Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή 7/2/2014

205042 1888405726632 7691687 n
Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και το Σαββατοκύριακο: 
Μουντός θα είναι γενικά ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως την Τρίτη και την Πέμπτη με συννεφιά κατά περιόδους και λίγα φαινόμενα με την μορφή βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. 
Η θερμοκρασία σε πτώση αύριο Τρίτη ,ωστόσο από την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ανέβει.
Καλοκαιρία ,ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή .
Πιο αναλυτικά:
Τρίτη 4/2/2014:

Μουντός ο καιρός τις πρωινές ώρες από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας (Μαγνησία-Πήλιο) στην ανατολική βορειοανατολική Στερεά -Εύβοια μέχρι και την Πελοπόννησο με πυκνή συννεφιά και πρόσκαιρες ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά τμήματα κυρίως της Θεσσαλίας και της βορειοανατολικής Στερεάς. 
Λίγα χιόνια και στα ορεινά της Εύβοιας αλλά και της Πελοποννήσου.
Πρόσκαιρα μέτριας έντασης χιονοπτώσεις κυρίως στην βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα(Φθιώτιδα-Φωκίδα-Βοιωτία) μέχρι την ανατολική Θεσσαλία .
Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα πιο σπαστός ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν αρκετά πρόσκαιρα στην βορειοδυτική Θεσσαλία-κεντρική Στερεά Ελλάδα μέχρι και την δυτική Μακεδονία. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή νιφάδες ακόμα σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα μικρής διάρκειας και κατά βάση ασθενή.
Στην δυτική Ελλάδα(Ήπειρο-δυτική Στερεά-νησιά Ιονίου και δυτική Πελοπόννησο) γενικά νεφελώδης καιρός με ανοίγματα και ηλιοφάνεια ,ενώ προς το απόγευμα και το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα νησιά του κεντρικού&νότιου Ιονίου μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο.
Γενικά καλός ο καιρός σε κεντρική-ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπως και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Βροχές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
1010418 413308165481517 408184084 n
Τετάρτη 5/2/2014:

Καλός θα είναι γενικά ο καιρός στην χώρα με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το πρωί και πάλι σε ανατολική Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο που ίσως δώσουν ψιχάλες η ψιλόβροχο σε αυτές τις περιοχές και κυρίως στα ορεινά το πρωί.
Γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει σε αυτές τις περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός με κρύο νωρίς το πρωί ενώ στην δυτική Ελλάδα μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου,την δυτική Πελοπόννησο μέχρι και την δυτική Στερεά-Ήπειρο(κυρίως στα παράκτια παραθαλάσσια).
Βροχές μέσα στην Τετάρτη θα έχουμε και στην Κρήτη οι οποίες φαίνεται να είναι αξιόλογες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους στα 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
live
Πέμπτη 6/2/2014:

Καλός θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα εκτός από την δυτική Ελλάδα που θα είναι άστατος με βροχές κατά διαστήματα και πιθανές σποραδικές καταιγίδες ανοιχτά του Ιονίου.
Βροχές την Πέμπτη θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα καλός καιρός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν σταδιακά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ .
Η θερμοκρασία σε άνοδο.
Παρασκευή 7/2/2014: 
Ηλιοφάνεια με καλό καιρό σε όλη την χώρα ,και άνοδο της θερμοκρασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι από νότιες διευθύνσεις. 
Eπιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: