Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Τρεις νεκροί από τα χιόνια στην Ιαπωνία


Χάος στις μεταφορές από την κακοκαιρία

Τρεις νεκροί στο Τόκιο και περίπου 500 τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή χιονοθύελλα που προκάλεσε σήμερα χάος στις σιδηροδρομικές, αεροπορικές και οδικές μεταφορές στην Ιαπωνία.

Ένα στρώμα χιονιού κάλυψε πολλές μεγάλες πόλεις και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο του Τόκιο, για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, τουλάχιστον 494 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, ενώ σημειώθηκαν 3.200 τροχαία εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος. Σε ένα από αυτά, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες, 88 και 90 ετών, οι οποίες επέστρεφαν στο σπίτι τους στην Ισικάουα της κεντρικής Ιαπωνίας. Ένας άντρας σκοτώθηκε στο Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε σε διάβαση τρένου από την διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Οι αεροπορικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται όλες οι πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο. Επίσης, για λόγους ασφαλείας οι αρχές έχουν κλείσει ορισμένα τμήματα μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ στις ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: