Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Βροχερό τριήμερο σε όλη τη χώρα. Με δυσκολία η διεξαγωγή του καρναβαλιού και το πέταγμα του χαρταετού.


 
Ο καιρός φαίνεται πως θα μας τα χαλάσει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία κάτι που δεν θα ευνοήσει ιδιαίτερα τους εκδρομείς του τριημέρου. Συγκεκριμένα κακοκαιρία περιμένουμε από τη Παρασκευή στη δυτική , τη κεντρική και τη νότια Ελλάδα με βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες ..και θα επεκταθούν το Σάββατο στα κεντρικά , ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.
 
Η συγκεκριμένη κακοκαιρία που περιμένουμε θα είναι χωρισμένη σε 2 χρόνους , καθώς τη Κυριακή το πρωί θα υπάρχουν βροχές μόνο στη δυτική Ελλάδα , ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα βελτιωθεί προσωρινά ...καθώς νέα κακοκαιρία θα μας επηρεάσει από τη Κυριακή τη μεσημέρι από τα δυτικά ξανά με περισσότερες βροχές και καταιγίδες.. .πιθανότατα στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια τμήματα να είναι έντονες από το βράδυ της Κυριακής , έως και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.
Παράλληλα να αναφέρουμε οτι θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου , της Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας και Μακεδονίας , από τα 1400-1500μ. και πάνω , κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό μιας που ο φετινός χειμώνας έχει δώσει πολύ φτωχές ποσότητες χιονιού στα ορεινά της χώρας μας.
Με τα τωρινά στοιχεία φαίνεται πως η παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων, όπως και το πέταγμα του χαρταετού τη Καθαρά Δευτέρα θα γίνουν υπό βροχή , ίσως έντονη σε κάποιες περιοχές των προαναφερθέντων γεωγραφικών τμημάτων. 
 
kite-festival-rain
 
Σε πρώτο χρόνο οι άνεμοι φαίνεται πως δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες , πέρα του γεγονότος οτί η διεύθυνση αυτών θα είναι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Η ένταση τους τη Παρασκευή και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφώρ , με εξαίρεση το νότιο Ιόνιο - Αιγαίο πέλαγος που πιθανότατα θα φτάσουν και τα 7 μποφώρ. 
Τη Κυριακή της Αποκριάς και κυρίως τη Καθαρά Δευτέρα οι ενισχυμένοι νοτιάδες θα επιστρέψουν στα πελάγη , με την ένταση τους να φτάνει τοπικά και τα 8 μποφόρ σε κεντρικό και νότιο Αιγαίο αλλά και το νότιο Ιόνιο, γι'αυτό το λόγο οι ταξιδιώτες με πλοίο καλό θα ήταν να ενημερωθούν απο το λιμεναρχείο της περιοχής όπου ταξιδεύουν για ενδεχόμενο απαγορευτικό απόπλου.
 
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
 
 
Περισσότερες λεπτομέρειες σε αναλυτικό μας άρθρο.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: