Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αντίο καλοκαίρι. Καλώς όρισες Φθινόπωρο! Έναρξη της σεζόν με αρκετά νερά - Πρόγνωση καιρού Αττικής 02/09/2014


 
Εραστές του καιρού και της Μετεωρολογίας , έμπειροι και μη ...γνώστες του αντικειμένου ...ο καιρός που μας "ανεβάζει" βρίσκεται προ των πυλών , έτοιμος να εισβάλλει στο μυαλό και το συναίσθημα κάθε λάτρη των καιρικών φαινομένων.
Βέβαια... τα χιόνια αργούν πολύ ακόμα.... αλλά φυσικά είναι καλοδεχούμενες και οι βροχές.
 
 
Το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του και ο υπέρλαμπρος ήλιος θα αρχίσει να δίνει τη θέση του στα συμπαγή νέφη , τις βροχές και τις καταιγίδες τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
 
Ο καιρός χαλάει από τη Τρίτη 02/09/2014 και το ποδαρικό του φθινοπωρινού καιρού έρχεται με βαριά βήματα , καθώς πρόκειται να επηρεάσει ένα πολύ καλό οργανωμένο σύστημα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας.
 
gfs500hpa-02-09-2014
 
Η κύρια αιτία της επερχόμενης διαταραχής είναι το β.χαμηλό το οποίο βρίσκεται στη κεντρική Ιταλία και περνάει σιγά σιγά στα ελληνικά εδάφη , εμπλουτισμένο με πολλά ποσά υγρασίας και αστάθειας και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα όπως επίσης κατά τόπους στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και ένα κομμάτι τα ανατολικά τμήματα.
 
 
Πρόγνωση καιρού Αττικής - 2 Σεπτεμβρίου 2014:
Με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις πρόκειται να ξεκινήσει ο καιρός στην αρχή της ημέρας. Γρήγορα και πριν τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν συμπαγείς κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων κυρίως στους ορεινούς όγκους του Υμηττού και της Πάρνηθας ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι γύρω από τα βουνά.
 
Πολύ γρήγορα μέσα στο μεσημέρι ο καιρός θα βαρύνει ακόμα περισσότερο και θα αρχίσουν να σημειώνονται εκτεταμένες βροχοπτώσεις στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού , συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων τμημάτων μέσα στο λεκανοπέδιο. Μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί και καταιγίδα μέσα στο μεσημέρι προς το απόγευμα τοπικά στο νομό και το λεκανοπέδιο. 
Τα φαινόμενα τοπικά ίσως να είναι έντονα κυρίως προς τα βόρεια - δυτικά του νομού αλλά και σε ορισμένα τμήματα τοπικά στα ανατολικά - βορειοανατολικά προς το απόγευμα.

Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται , όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν διάσπαρτες νεφώσεις και κάποιες λίγες βροχές στα βορειοδυτικά - βόρεια του νομού.
 
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 έως και 6 μποφώρ τοπικά το μεσημέρι - απόγευμα.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 
Παρόμοια άστατος καιρός θα είναι ο καιρός και τη Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου με τοπικές μπόρες κατά τόπους λίγο πριν το μεσημέρι έως και το απόγευμα.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: