Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Αττικής επόμενες ώρες-Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

1okt
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ατμοσφαιρική διαταραχή στην χώρα μας(όπως είχαμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα),αυτήν την στιγμή όπως απεικονίζεται στον χάρτη το ανώτερο χαμηλό βρίσκεται κοντά στο ΒΑκό Αιγαίο,ωστόσο short wave trough έχει φτιαχτεί έως και την αν.Θεσσαλία και αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες να κινηθεί και στην Αττική,πίσω απο αυτήν την τράφ θα ακολουθήσει καθαρός καιρός βόρειου ρεύματος.
Όπως είδαμε στην χθεσινή εξέλιξη του καιρού,εξαιρετικά άστατος και ευμετάβλητος ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και φυσικά ααπέκλινεειδικά στο τελευταίο του στάδιο προς το βράδυ απο τα αρχικώς προσδοκώμενα,για τον νομό.Ο λόγος προφανής τέτοιου βεληνεκούς αποκοπές ανωτέρων λιμνών ,δύσκολα ανιχνεύονται επ'ακριβώς οι τροχιές τους.Η κίνηση ασφαλώς βορειότερη και με πιο αργούς ρυθμούς,σε σχέση με τα τελευταία προγνωστικά που είχαμε μέχρι χθές το πρωϊ.
Όσο αφορά την εξέλιξη για τις επόμενες ώρες,
αναμένεται βαθμιαία ο καιρός να κλείσει στα βόρεια του νομού και να σημειωθούν βροχές και στα ΒΑκά καταιγίδες με μικρή ηλεκτρική δραστηριότητα,στα υπόλοιπα του νομού στα ανατολικά τμήματα και εκεί κατα διαστήματα παρωδικές νεφώσεις με βροχές,αντίθετα στο λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα στα νότια τμήματα ο καιρός θα είναι πιο ανοικτός με κατα περιόδους νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή ψιχάλες.Πρόσκαιρα γενικευμένα κλεισίματα αναμένουμε μέσα στο μεσημέρι και το απόγευμα με περισσότερες βροχές,όσο πάμε ΒΑκότερα.Το βράδυ ο καιρός στα βόρεια του νομού κατα διαστήματα θα είναι με μπουκαρίσματα απο χαμηλές νεφώσεις απο Αιγαίο(Sc) και ασθενείς βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης,στο κυρίως λεκανοπέδιο διάσπαρτα νέφη με πιθανές ψιχάλες ή ασθενείς βροχές στα βόρεια τμήματα του.
Kυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τις πρωϊνές ώρες αναμένουμε παροδικά νεφελώδη καιρό με ασθενής πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια-βορειοανατολικά,βαθμιαία ο καιρός θα γίνει ηλιόλουστος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού με εξαίρεση τα βόρεια - βορειοανατολικά καθώς και προς την Πάρνηθα όπου κατα διαστήματα θα υπάρχουν παρωδικές νεφώσεις χωρίς να αποκλείονται ψιχάλες ή τοπική ασθενή βροχή.
Άνεμοι: 
 Βόρειοι εώς  BBAκοί 5-6 Bf και στα ανατολικά κατα τόπους 7 κυρίως στον Ν.Ευβοϊκο όπου κατα τόπους θα σημειωθούν και ανέμοι εντάσεως 8 Bf,σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι και απο τα δυτικά.

Θερμοκρασία:

Κέντρο 15..21oC Bόρεια Προάστια:.10.. 17oC στα υπερβόρεια οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 14-15οC, ,Δυτικά προάστια 15..21oC,στα ΝΔκά μέγιστη 22 ,Νότια προάστια 16-22οC,Μεσόγεια: 14. .21oC..

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: