Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Τρίτη 2/9/2014 στην Ελλάδα


Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από απόψε το βράδυ και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα που αργότερα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα.
Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ έντονα και θα συνοδεύονται ή από ριπαίους ανέμους ή από χαλάζι. Αρκετές θα είναι και οι ηλεκτρικές εκκενώσεις(αστραπόβροντα).
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

 Δείτε στο παρακάτω χάρτη ποιες περιοχές θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα:
Την Τρίτη το πρωί μέχρι το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο,την δυτική&κεντρική Στερεά,την βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά και την δυτική&κεντρική Πελοπόννησο.

Αργότερα προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην δυτική&κεντρική Μακεδονία και θα είναι τοπικά έντονα. Παρόμοια φαινόμενα και στην Θεσσαλία προς το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε γενικά καλό καιρός το πρωί με αραιές νεφώσεις.Προς το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την ανατολική βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και την δυτική Κρήτη(κυρίως το νομό Χανίων).

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται την Τρίτη η ανατολική Μακεδονία,η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου.Καλός θα είναι ο καιρός σε αυτές τις περιοχές εκτός από κάποια συννεφιά ,όπως επίσης και στις Κυκλάδες και τα
Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική-ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού -βορειοανατολικού Αιγαίου .

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άστατος ο καιρός όμως στην δυτική Ελλάδα με πρόσκαιρες μπόρες στην Ήπειρο-δυτική Στερεά- βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική βορειοδυτική &κεντρική Πελοπόννησο.

Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα(Θεσσαλία-ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια).

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ με εξασθένιση από την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας θα κάνει έντονη ψύχρα έως και κρύο.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: