Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Δευτέρα 13/5/2013


Ήδη άρχισε η μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ και αύριο Δευτέρα φαίνεται να γενικεύονται τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας .
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές, οι άνεμοι θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Δείξτε προσοχή καθώς τα φαινόμενα πιθανώς να έχουν ένταση κατά τόπους.



Ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και διαστήματα ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.
Ωστόσο όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι ήδη από τις 11-12μ.μ θα έχουμε νεφώσεις στα γύρω ορεινά που θα πυκνώσουν πρώτα στην Πάρνηθα και έπειτα στην βορειοανατολική Αττική-Πεντέλη αλλά και στον Υμηττό και θα δώσουν τοπικούς όμβρους με απότομη έναρξη και λήξη ενώ γρήγορα θα εκδηλωθεί και σποραδική καταιγίδα μέσα στο μεσημέρι στην βόρεια βορειοανατολική Αττική.
Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα η αστάθεια θα επηρεάσει και το μεγαλύτερο κομμάτι του λεκανοπεδίου αλλά και στην ανατολική νοτιοανατολική Αττική και στις περιοχές γύρω από τον Υμηττό με τοπικές μπόρες αλλά και σποραδικές καταιγίδα.
Μέχρι και αργά το απόγευμα φαίνεται να επηρεάζει η γενικευμένη αυτή αστάθεια το μεγαλύτερο μέρος του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 24-26. Το βράδυ και νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού .

Πηγή:http://www.dionysos-weather.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: