Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για την Δευτέρα-Τρίτη 27-28/5/2013 : Δευτέρα 27/5/2013


Με πολύ καλό καιρό θα ξεκινήσει η πρώτη μέρα της εβδομάδας ,πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Πιο μουντός υγρός και θολός ο καιρός την Τρίτη με συννεφιά πυκνή,μεταφορά σκόνης από την Αφρική και λασποβροχές σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες.



 Δευτέρα 27/5/2013:
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα σε όλη την χώρα και λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6.
Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη μικρή πτώση σε όλη την χώρα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια και πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 26-28οC ενώ στην Θεσσαλονίκη τους 23-25οC.

Τρίτη 28/5/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πιο μουντός με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής δυτικής και νότιας χώρας οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα θα δίνουν ψιχάλες και ασθενείς βροχές στην δυτική κεντρική και νοτιοδυτική Ελλάδα και σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ανατολική και βόρεια χώρα.
Πιο συγκεκριμένα ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν πρώτα στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην Θεσσαλία-Ήπειρο-δυτική Μακεδονία –δυτική και κεντρική Στερεά και μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες-ανατολική Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά που θα πυκνώνει κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά θολή,υγρή και ίσως έχουμε και κάποια μεταφορά σκόνης και πάλι από την Αφρική κάτι που θα σημαίνει ότι οι βροχές θα είναι με την μορφή λασποβροχών δηλαδή βροχών με αρκετή περιεκτικότητα σε άμμο.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Αραιή συννεφιά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη που κατά διαστήματα θα πυκνώνει αρκετά και μέχρι το βράδυ θα σημειωθούν λασποψιχάλες ή πολύ ασθενείς λασποβροχές άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε ασθενείς νοτιοανατολικούς ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: