Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για την Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 22-24/5/2013:


Ζεστός και γενικά υγρός καιρός με συννεφιά κατά περιόδους το επόμενο διήμερο και αρκετή κουφόβραση λόγω της αυξημένης υγρασίας και της ζέστης που θα προκαλέσει δυσφορία.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής και βόρεια βορειοδυτικής Ελλάδας την Πέμπτη-Παρασκευή ενώ και την Τετάρτη θα έχουμε μουντό καιρό με ασθενείς βροχές.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από την Πέμπτη που θα γίνει αισθητή στην δυτική και βόρεια χώρα ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6-7 και τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ.

 


Τετάρτη 22/5/2013:
Αρκετά μουντός καιρός με αραιή συννεφιά κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε συνδυασμό με περιορισμένη ορατότητα-Θολούρα λόγω του νοτιά ενώ θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Όλο αυτό το σκηνικό στην κεντρική και νότια χώρα θα είναι αρκετά θολό και με αρκετή δυσφορία.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο την δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και την βορειοδυτική Θεσσαλία .Παρόμοια φαινόμενα με πιο ασθενή ένταση θα σημειωθούν και στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο αλλά και στην κεντρική και δυτική Στερεά.
Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην νότια και ανατολική χώρα οι νεφώσεις θα είναι πυκνές αρκετά κατά διαστήματα και μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ ίσως δώσουν ασθενείς βροχές η ψιχάλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι νοτιοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ ο συνδυασμός της υγρασίας με την θολούρα και την ζέστη θα προκαλέσουν αρκετή δυσφορία.
Αττική-Θεσσαλονίκη :
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη στην Αττική με αρκετή θολούρα,περιορισμένη ορατότητα και αρκετή δυσφορία λόγω της υγρασίας και του νοτιά σε συνδυασμό με την ζέστη και την σκόνη. Προς το απόγευμα και το βράδυ(ξημερώματα Πέμπτης) ίσως ψιχαλίσει η βρέξει ασθενώς διάσπαρτα στο νομό.
Καλός ο καιρός στην Θεσσαλονίκη με αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας,αυξημένη υγρασία και σχετική ζέστη .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν πιο πολύ τα σύννεφα και το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν και σποραδική καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί.
Πέμπτη 23/5/2013:
Αρκετά άστατος και μουντός θα είναι ο καιρός ήδη από το πρωί στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα θα έχουμε πυκνή συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία-βορειδουτική Θεσσαλία-δυτική κεντρική Στερεά αλλά και στην δυτική&βορειοδυτική&νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Πιθανότητα νωρίς το πρωί για κάποιες βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και γενικά στην περιοχή του Αιγαίου-Κρήτη-Δωδεκάνησα που γρήγορα μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.
Σταδιακά μέχρι και το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική και κεντρική Μακεδονία .
Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικά της Πίνδου θα έχουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας συνοδεία ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων .
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη,(αλλά και στην ξηρά) στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει πιο αισθητή στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα.
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Σχετικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια στην Αττική και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα γύρω ορεινά ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ .
Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μέχρι το απόγευμα και καταιγίδες.

Παρασκευή 24/5/2013:
Σχετικά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας εκτός από την δυτική Ελλάδα που και πάλι ο καιρός θα είναι σχετικά μουντός με κάποια συννεφιά που θα πυκνώνει κατά διαστήματα και θα δίνει τοπικές βροχές.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στην δυτική χώρα με κάποια αστάθεια να παραμένει στα ορεινά της δυτικής και βόρειας βορειοανατολικής χώρας (ανατολική Μακεδονία-Θράκη). Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Πιθανότητα για βροχές υπάρχει την Παρασκευή μέσα στην ημέρα στην Κρήτη-Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου-βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: