Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κύμα Ζέστης στην Ελλάδα


Αισθητή άνοδο της θερμοκρασία από την Πέμπτη και έπειτα στην χώρα μας παρολα αυτά φαίνεται να συνδυάζεται και με κάποια συννεφιά,μεταφορά σκόνης από την Αφρική αλλά και λασποβροχές.
Στην περίπτωση που είχαμε πιο πολύ ηλιοφάνεια θα μιλάγαμε για πολύ υψηλές θερμοκρασία για την εποχή που διανύουμε ωστόσο φαίνεται ότι αυτό το έντονο κύμα ζέστης θα έχει μαζί του και πολλούς άλλους παράγοντες που θα καθαρίσουν τις τιμές της θερμοκρασίας όπως οι ομίχλες αλλά και η συννεφιά με τις λίγες βροχές .
Δείτε αναλυτικά από που θα μας έρθει το κύμα ζέστης και πόσο θα κρατήσει...



Συγκεκριμένα από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχουμε εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασία ωστόσο από το Σάββατο το απόγευμα και κυρίως την Κυριακή θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό το κύμα ζέστης το οποίο δεν θα κρατήσει πολύ.
Σε κάποιες περιοχές ίσως την Παρασκευή και το Σάββατο συνδυαστεί και με κάποιες βροχές κυρίως στην δυτική Ελλάδα ενώ το Σάββατο ίσως να επηρεαστούν και περιοχές την υπόλοιπη Ελλάδα.
Παρ’όλα αυτά είναι ακόμα νωρίς για να το δούμε αυτό . Σίγουρα ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ίσως να μην καταλάβουν πολύ από την ζέστη ωστόσο το βράδυ και νωρίς το πρωί θα μαλακώσει εντυπωσιακά ο καιρός καθώς θα ανέβουν αρκετά οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες που θα κάνει και κρύο στις ορεινές περιοχές.
Πιθανότητα υπάρχει για τοπικές ομίχλες αλλά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική ενώ γενικά φαίνεται να κυριαρχούν η θολούρα,η αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα και γενικά συνθήκες όχι καλές για την ανθρώπινη υγεία συνοδεία ενώ υγρού νοτιά ο οποίος το μεσημέρι στα πιο ορεινά τμήματα θα είναι πιο ξηρός και γενικά θα έχουμε περίεργες  θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ορεινών και παραθαλάσσιων –πεδινών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: