Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για την Δευτέρα-Τρίτη 20-21/5/2013

Καλός θα είναι ο καιρός την νέα εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή ,ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ωστόσο περιορισμένη αστάθεια θα έχουμε στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός θα είναι ήπιος σχετικά ζεστός και με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.



Δευτέρα-Τρίτη 20-21/5/2013:
Με παρόμοιο καιρό θα κυλίσει η νέα εβδομάδα όπως και το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου-Μακεδονίας και Θράκης.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης(ορεινά Ροδόπης) ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις μόνο .
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά και τους 32-34oC σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.
Καλός θα είναι ο καιρός το διήμερο και στην Αττική-Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νοτιοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ ,και κυρίως θαλάσσιες αύρες στις περιοχές κοντά στην θάλασσα ενώ η θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή στο εσωτερικό του νομού σε σχέση με τις περιοχές κοντά στην θάλασσα.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34οC στην Αττική ενώ στην Θεσσαλονίκη τους 29-30oC ενώ στο εσωτερικό του νομού θα είναι 1-2oC πιο υψηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: