Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Το έκτακτο ισχύει από τις 12 μ.μ της Κυριακής μέχρι και την Τρίτη 12μ.μ και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ,αλλά και στα νησιά του Αιγαίου .
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές πρόσκαιρα έντονες αλλά δεν φαίνεται να έχουν τέτοια ένταση όπως στις περιοχές που αναφέραμε πάνω...
Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεάσει η μεταβολή αυτή του καιρού...



Το Έκτακτο Δελτίο ισχύει από την Κυριακή 12/5/2013 στις 12:00 μ.μ  μέχρι και την Τρίτη 14/5/2013 στις 12μ.μ.
Κύρια χαρακτηριστικά του έκτακτου δελτίου θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στην δυτική&κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στα πιο δυτικά τμήματα της Θράκης,αλλά και στα νησιά του Αιγαίου όπου θα έχουμε καταιγίδες και πάνω από την Θάλασσα.
Αυτά τα φαινόμενα μέχρι και την Τρίτη θα επηρεάσουν και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ωστόσο να τονίσουμε οτι την Κυριακή και την Δευτέρα θα έχουμε αστάθεια και σε άλλες περιοχές με την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας και συγκεκριμένα στην  Θεσσαλία ,την ανατολική Στερεά-Εύβοια .
Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και με μικρότερη διάρκεια δηλαδή στην Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο αλλά πιθανώς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Πιο αναλυτικά:
Κυριακή 12/5/2013:
Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στην δυτική,κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι οποίες ίσως να έχουν ένταση και διάρκεια. Είναι πιθανό αυτές οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλάζι η ριπαίους ανέμους γι'αυτό καλό θα ήταν να δείξετε προσοχή σε αυτές τις περιοχές.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε και εκεί αστάθεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από την Θεσσαλία μέχρι και την ανατολική Στερεά-Εύβοια .
Τοπικά φαινόμενα και μικρής διάρκειας μπόρες θα σημειωθούν και στην Ήπειρο,δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.
Δευτέρα 13/5/2013:
Τα έντονα φαινόμενα την Δευτέρα θα επεκταθούν και στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου όπου θα έχουμε καταιγίδες στις Σποράδες αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την Μυτιλήνη μέχρι και την Σάμο.
Έντονη αστάθεια και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και στην Θράκη.
Δείξτε προσοχή γιατί τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα έχουν ένταση και διάρκεια.
Τέλος ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία ,την Εύβοια αλλά και κομμάτι της ανατολικής Στερεάς.
Τρίτη 14/5/2013:
Τα φαινόμενα περιορίζονται στο νησιωτικό χώρου του Αιγαίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα,αλλά και στην Κρήτη όπου πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Κάποια αστάθεια θα έχουμε πάλι στην ανατολική Μακεδονία κυρίως το μεησμέρι και το απόγευμα μέχρι και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: