Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Εκτίμηση καιρού Αττικής Κυριακή 1/11/2009



Το κρύο πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό σε όλη την Αττική, ειδικά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου. Ασθενείς βροχές σημειώθηκαν στα βόρεια και ανατολικά του νομού κυρίως, ενώ στην Πάρνηθα και σε ύψος 1350 μέτρων περίπου, έχουμε χιονόνερο με τη θερμοκρασία αυτήν την ώρα που γράφω το κείμενο (18:00) να είναι μόλις 2C. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ πιθανό να χιονίσει στο συγκεκριμένο υψόμετρο, αργά το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τώρα , για την Κυριακή. Το κρύο και οι ισχυροί βοριάδες θα διατηρηθούν. Η συννεφιά σιγά σιγά θα περιορίζεται και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά η δυτική και νοτιοδυτική Αττική θα έχουν αρκετά διαστήματα με ήλιο. Στην ανατολική και βόρεια τα σύννεφα θα επιμείνουν περισσότερο, κρατώντας τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από την υπόλοιπη Αττική και δίνοντας κάποιες ασθενείς , τοπικές , βροχές, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς στα βόρεια και από 9 έως 14 στα πεδινά, νότια και δυτικά. Στα ανατολικά παράλια η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, 5-7 μποφόρ, με τη μεγαλύτερη τους ένταση να σημειώνεται στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού.

Καλό μήνα να έχουμε!

Επιμέλεια:Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)
Πηγή:www.meteoclub.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: