Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Παρασκευή 30/10/09



Τι περιμένουμε από φαινόμενα...
Αρχικά τις πρωινές ώρες νεφώσεις θα κάνουν την παρουσία τους στα Βορειότερα-Βορειοανατολικότερα Προάστια της Αττικής, όπου στα προσήνεμα της Πεντέλης και της Πάρνηθας προς Εύβοια μεριά θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Στην υπόλοιπη Αττική τα ανοίγματα θα είναι μεγάλα, ενώ στα νότια προάστια θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια.
Στη συνέχεια, τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα τείνουν να "σπάσουν" στα Βόρεια τμήματα, σε μικρό βαθμό όμως, καθώς και πρόσκαιρα, διότι από τις απογευματινές ώρες αναμένεται εκ νέου αύξηση των ήδη υπάρχοντων νεφώσεων, με τάση αύξησής τους και στην υπόλοιπη Αττική -και πάλι πρωταγωνιστές Ανατολικά-Βόρεια-Βορειοανατολικότερα Προάστια-. Αργά τις νυχτερινές ώρες, καθώς πλέον θα οδεύουμε στις μεταμεσονύχτιες θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς κατά βάση βροχοπτώσεις στα προσήνεμα της Βορειοανατολικής Αττικής, κυρίως στις περιοχές περιμετρικά των ορεινών όγκων Πάρνηθας και Πεντέλης.

Τι περιμένουμε από ανέμους...
Αρχικά τις πρωινές μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3 μπόφορ στα Ανατολικότερα τμήματα και 1-2 μπόφορ στα Δυτικότερα. Τις νυχτερινές ώρες αν και η συνιστώσα τους θα παραμείνει η ίδια, η έντασή τους θα παρουσιάζει τάση αύξησης, αλλά ιδιαίτερα σταδιακού (και σταθερού) χαρακτήρα.

Τι περιμένουμε από θερμοκρασία...
Τις πρώτες πρωινές ώρες οι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια, όπου κατά τόπους θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος και στους 8-9 βαθμούς (βασικοί υποψήφιοι περιοχές όπως Διόνυσος-Δροσιά-Εκάλη-Αγιος Στέφανος κ.ο.κ.), ενώ στην υπόλοιπη Αττική κατά 3-5 βαθμούς κατά μέσο όρο υψηλότερη. Τις μεσημβρινές ώρες η μέγιστη θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα Δυτικά Προάστια, και κυρίως τα δυτικά παραθαλάσσια. Στα Βόρεια Προάστια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς.

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επερχόμενη αλλαγή του καιρού θα δοθούν σε επόμενα δελτία μας. Μέχρι τότε, να είστε καλά!
Επιμέλεια: Δημήτρης Σεμερτζίδης-Meteojim
Πηγή:www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: