Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων,Χάρτης(23-26 Oκτωβρίου)


To βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σας αναλύθηκε σε προηγούμενα άρθρα επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον καιρό της κεντρικής μεσογείου και ήδη ισχυρές καταιγίδες αγγίζουν το Β.Ιόνιο.Απο αύριο Παρασκευή και κυρίως απο τις νυχτερινές ώρες αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν ανατολικότερα και να επιρρεάσουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα ένα μεγάλο μέρος της χώρας όπως θα αναλυθεί στον Χάρτη.

Παρασκευή 23/10

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατα διαστήματα στο Β.Ιόνιο,απο τις απογευματινές ώρες αναμένεται να επιρρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου με ανάλογα φαινόμενα με τάση περεταίρω έντασης και επέκτασης σε δυτικές παραλιακές κυρίως περιοχές έτσι όπως διαβαθμίζεται στον χάρτη.

Την νύχτα προς τα ξημερώματα του Σάββατου τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της νότιας και ανατολικής,Πελοποννήσου,Μυρτώο και Αργοσαρωνικό,πιθανώς Αττική.

Σάββατο 24/10

Επέκταση της κακοκαιρίας Ανατ.Στερεά,Ανατ&Nότια Πελοπόννησο,Μυρτώο,Δυτ.Κυκλάδες ,στην συνέχεια και σε βορειότερες περιοχές των ανατολικών προσηνέμων την νύχτα εώς και την Χαλκιδική Θερμαϊκό,με έντονες βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας πολύ ισχυρές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και παράκτιες,στο Ιόνιο ο καιρός θα παραμείνει έντονος με βροχές και καταιγίδες κατα διαστήματα,με σταδιακή βελτίωση στα βορειότερα τμήματα.

Κυριακή 25/10

Εμμονή της κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών προσηνέμων,Σποράδες,νησία δυτ.Αιγαίου με ισχυρές καταιγίδες κυρίως πάνω απο τις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νότιων περιοχών,και την μεγάλη διάρκεια των βροχοπτώσεων στα πιό βόρεια τμήματα,στα νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτιώσεως κυρίως μέχρι το μεσημέρι

Δευτέρα 26/10

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και επέκτασή της προς Κρήτη Δωδεκάνησα

Παρακάτω σας αναλύουμε τις διαβαθμήσεις στον χάρτη έντονων καιρικών φαινομένων

Αφορά σύνολο καιρικών φαινομένων που θα παρατηρηθούν το διάστημα (Παρ 23 Οκτ- Κυρ 25 Οκτ(23:59))

Περιοχές Level1: Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν κάποιες καταιγίδες με έντονο χαρακτήρα,αλλά όχι μεγάλης έκτασης ή διάρκειας.

Level2:Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατα τόπους θα είναι ισχυρές.

Level 3: Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές με ενδεχόμενη συνοδεία βίαιων ριπών ανέμων ή χαλαζίου,τονίζεται αλλά πάντοτε η πιθανότητα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι μικρή,η δυνατότητα δημιουργίας υδροστρόβιλων ή ανεμοστρόβιλων σε αυτές τις περιοχές.

Πράσινο:Περιοχές όπου θα σημειωθεί υετός χωρίς έντονο χαρακτήρα

Μπλέ σκούρο:Περιοχές με βροχές περισσότερο σταθερού χαρακτήρα με κατα διαστήματα και μεγάλη ένταση.

Μαύρο:Περιοχές με πολύ μεγάλη ραγδαιότητα βροχής με πιθανή και μεγάλη διάρκεια,που είναι ικανή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα(Κατολισθήσεις,Πλυμμήρες)
Επιμέλεια : Θοδωρής Γκέσουρας (Τεομετεο)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: