Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η βροχή λύγισε τη ΔΕΗ

Η κακοκαιρία έριξε νοκ-άουτ το ηλεκτρικό δίκτυο...
Πολύωρες διακοπές ρεύματος σ’ όλη την Κρήτη

Του Θάνου Περβολαράκη



Δοκιμάστηκε χθες με την πρώτη ισχυρή νεροποντή για ακόμα μία φορά το δίκτυο της ΔΕΗ σε ολόκληρη την Κρήτη. Η κακοκαιρία νίκησε το σύστημα με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του Ηρακλείου και της ενδοχώρας να είναι στο σκοτάδι γι αρκετές ώρες , ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας. Προβλήματα παρουσιάστηκαν όμως και στις τηλεφωνικές συνδέσεις σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα προκαλούσαν σύμφωνα με εργαζομένους στην Επιχείρηση τα προβλήματα, καθώς άφηναν … εκτός δεκάδες υποσταθμούς.

Κεραυνός που έπεσε σε υποσταθμό των Βουτών είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι οι δήμοι της ενδοχώρας: Κρουσώνα, Τεμένους, Τυλίσου, Γαζίου, αλλά και περιοχές στην πόλη του Ηρακλείου. Χωρίς ρεύμα έμεινε για λίγα λεπτά και το ΠΑΓΝΗ, όπου χρειάστηκε να λειτουργήσουν οι γεννήτριες.

Οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες ενώ «επιστρατεύτηκαν» και τεχνικοί , οι οποίοι δεν εργάζονταν χθες, ωστόσο τους ζητήθηκε να συμμετέχουν στα συνεργεία για τις επιδιορθώσεις των βλαβών.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κι άλλα προβλήματα κυρίως σε ημιυπόγεια σπίτια και καταστήματα. Στο Ηράκλειο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι χθες το βράδυ υπήρξε μονάχα μία κλήση για απάντληση σε υπόγειο χώρο στις Μεσαμπελιές. Το κυριότερο πρόβλημα εστιάστηκε στους δρόμους που μετατράπηκαν σε λίμνες, λόγω των φρεατίων τα οποία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Οι δρόμοι έμοιαζαν με ποτάμια στην παραλιακή λεωφόρο. Εκεί μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα νερά εισέβαλαν και στο κτίριο του ΚΤΕΛ.

Οι οδηγοί οχημάτων αλλά και μηχανών με δυσκολία προσπαθούσαν να διασχίσουν τη λεωφόρο, ενώ ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Εσταυρωμένου, στις Μαλάδες και αλλού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα σημαντικότερα προβλήματα στην Κρήτη σημειώθηκαν στην περιοχή του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, όπου οι πυροσβέστες καλούνταν για δεκάδες απαντλήσεις ύδατος από υπόγειους χώρους.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Χανιά, στην περιοχή των Βρυσών όπου κι εκεί υπήρξαν πλημμυρισμένοι λόγω της βροχής χώροι.
Πηγή:patris

Δεν υπάρχουν σχόλια: