Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Από τρίτο τυφώνα απειλούνται οι Φιλιππίνες



Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται σήμερα τα σωστικά συνεργεία και αποστέλλονται είδη πρώτης ανάγκης σε περιοχές που μπορεί να πληγούν από ένα νεό τυφώνα ,αφού από τους δύο προηγούμενους οι νεκροί έφθασαν στους 818.
Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο για τις Καταστροφές ανακοίνωσε ότι προσωπικό και εξοπλισμός "βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες"για να ανταποκριθούν σε τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν στο πέρασμα του τυφώνα Λούπιτ...
Τρόφιμα,ρουχισμός,φάρμακα και κουβέρτες,μεταξύ άλλων,στάλθηκαν στις κατεστραμένες από τους προηγούμενους τυφώνες βόρειες επαρχίες,ανέφερε το Συμβούλιο.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων και πλημμυρών και να προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία,η ένταση των ανέμων του Λούπιτ είναι αυτή την στιγμή στα 175 χιλιόμετρα την ώρα με αυξητική τάση και βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικές ακτές των Φιλιππίνων.

Οι δύο προηγούνοι τυφώνες ήταν ο Πάρμα και ο Κετσάνα.Από τον πρώτο οι νεκροί είναι 438 και οι αγνοούμενοι 51 και από τον δεύτερο οι νεκροί είναι 380 και αγνοούμενοι 37 ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: