Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

3 νεκροί απο το κρύο στην Πολωνία


ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ

Το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ώρες έχει ήδη τα πρώτα του θύματα. Τουλάχιστον τρεις Πολωνοί έχουν μέχρι στιγμής χάσει την ζωή τους από το κύμα ψύχους και τις πρόωρες χιονοθύελλες, που μεταξύ άλλων προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και κυκλοφοριακό χάος στην...
κεντρική Ευρώπη, ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις νεκροί αναφέρθηκαν σε ορεινές περιοχές της νότιας Πολωνίας όπου τις τελευταίες 36 ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς, μετέδωσε η πολωνική τηλεόραση.

Περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό μετά την έντονη χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους. Χθες είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό περίπου 700.000 άνθρωποι.

Δεκάδες χιλιάδες Τσέχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας παρέλυσε αφού κορμοί δένδρων έπεσαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ σε ορεινά σημεία το ύψος του χιονιού έφθασε μέχρι και τα 60 εκατοστά. Ο δήμαρχος της πόλης Γιάμπλονετς ναντ Νίσου(βόρεια)εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία αφού λόγω προβλήματος σε εργοστάσιο παραγωγής θερμαντικής ενέργειας δεν έχει θέρμανση η πόλη με τους περίπου 40.000 κατοίκους.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: