Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

«Βούλιαξε» η Ηλεία από το μπουρίνι



«Απροετοίμαστους» βρήκε τους δήμους της Ηλείας το ξαφνικό σφοδρό μπουρίνι που έπληξε χθες τα ξημερώματα το νομό από την μια του άκρη μέχρι την άλλη.Ζώα πνίγηκαν, χωράφια και σπίτια πλημμύρισαν στον Κόροιβο και το Ρουπάκι του δήμου Γαστούνης, ενώ...

στον διπλανό δήμο Ανδραβίδας πλημμύρισε το κεντρικό αποστραγγιστικό κανάλι στον δρόμο Ανδραβίδα – Κυλλήνης «πνίγοντας» τα σπίτια και τα χωράφια της περιοχής.


Το κέντρο των Λεχαινών για άλλη μια φορά πλημμύρισε όπως και το έργο του Κοτυχίου, ενώ πάνω από 500 στρέμματα έγιναν «λίμνη» στο Κάτω Καπελέτο. Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της πατάτας στον ευρύτερο δήμο Βουπρασίας.


Στα Λέτρινα του Πύργου έξι δέντρα έπεσαν στον κεντρικό δρόμο εγκλωβίζοντας το σχολικό λεωφορείο, ενώ δέντρο που τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα όταν δέντρο έπεσε σε αυλή σπιτιού στον Άγιο Ιωάννη του Πύργου.


Στην περιοχή της Μαραθιάς του δήμου Αμαλιάδας πλημμύρισαν τα αποστραγγιστικά κανάλια, ενώ στη Ζαχάρω το νερό μέσα στα σπίτια ανέβηκε μέχρι και 20 πόντους. Η αγροτική οδοποιία των δήμων Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας «χάθηκε» και η λίστα των καταστροφών συνεχίζεται.
ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: