Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής 25-26 Aπριλίου 2010



Αβαθές βαρομετρικό πεδίο χαμηλών πιέσεων που εκτείνεται από την Σικελία έως τον κόλπο της Σύρτης κινείτε ανατολικά και κατά το πέρασμα του από την νότια χώρα μας θα ενεργοποιήσει ισχυρό συνδυασμό ,των εν λόγω χαμηλών πιέσεων..με κατερχόμενο ισχυρό αντικυκλώνα στα βόρεια Βαλκάνια-βαλτικές χώρες,από την Κυριακή το βράδυ.Η εν λόγω κατάσταση θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών,σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς ΒΑκούς ανέμους.


Κυριακή 25 Απρίλη


Διάσπαρτα νέφη μέσων και υψηλών υψών και αρκετή ηλιοφάνεια με θολή ατμόσφαιρα,από το μεσημέρι ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι νεφελώδης


Άνεμοι: ΑΒΑκοί 3-4Βf ,την νύχτα θα ενισχυθούν κυρίως στα ανατολικά

Θερμοκρασία: Κέντρο: 15..23oC, Bόρεια Προάστια: 13...21oC,Δυτικά προάστια :15...23oC,στα νοτιοδυτικά 24,Νότια προάστια: 16...24oC, Μεσόγεια: 14...22oC.

Δευτέρα 26 Απρίλη


Βαθμιαία επικράτηση νεφελώδη καιρού κυρίως στα βόρεια του νομού και στην συνέχεια θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις γύρω από τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας καθώς πιθανότατα και σε άλλες περιοχές στα βόρεια του νομού.Μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια του νομού


Άνεμοι: ΒΑκοί 5-6 Βf στα ανατολικά κατά διαστήματα και 7Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 15..20oC, Βόρεια Προάστια: 13.. 17oC,Δυτικά προάστια :15...21oC,,Νότια προάστια: 16...21oC, Μεσόγεια: 14...19oC.

Προοπτική: Θα διατηρηθεί και την Τρίτη, ο "Χειμωνιάτικος τύπου" καιρός,με μεγαλύτερη προοπτική ασθενών βροχών και νοτιότερα του νομού επίσης η θεοκρασία θα πέσει λίγο.Το Βακό ρεύμα αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα,όμως με περισσότερη ηλιοφάνεια.


Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας (Teometeo)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: