Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό


Τουλάχιστον ένας νεκρός και 100 τραυματίες

Σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών έπληξε την Κυριακή το Μεξικό, κοντά στην μεθόριο με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν περίπου 100.

Αρκετοί πολίτες παγιδεύτηκαν σε ανελκυστήρες, τοίχοι κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε αρκετά σημεία της πολιτείας.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, είχε επίκεντρο αραιοκατοικημένη περιοχή στη βορειοανατολική Μπάχα Καλιφόρνια, κοντά στο Μεξικάλι, στην μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Από την δόνηση κατέρρευσε τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, διακόπηκαν οι περισσότερες μορφές τηλεπικοινωνιών και σχηματίστηκαν μεγάλα ρήγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.

Στη Νότια Καλιφόρνια σημειώνονται συχνά ισχυροί σεισμοί, και πολλοί περιμένουν τον "επόμενο πολύ μεγάλο". Ο τελευταίος ήταν εκείνος του 1994, μεγέθους 6,7 βαθμών, στο Νόρθριτζ, που είχε στοιχίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, είχε αποβεί στους τραυματισμούς άλλων 9.000 και είχε προκαλέσει ζημιές ύψους περίπου 40 δις δολαρίων.
Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: