Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02-03/08/2010




Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες , αγγίζοντας τα όρια του καύσωνα , κυρίως στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Δευτέρα 02/08/2010

Γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.Η πιθανότητα εκεί για φαινόμενα είναι σχεδόν μηδαμινή. Στην ανατολική Θεσσαλία, βορειοανατολική Εύβοια και στις Σποράδες θα υπάρχουν μόνο τις πρωινές ώρες κάποιες πιο πυκνές νεφώσεις με την πιθανότητα -μικρή μεν- αλλά υπαρκτή για μικρής διάρκειας ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 24 έως 34 στα βόρεια, από 26 έως 36 τοπικά 37 στα δυτικά και τα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από 25 έως 34 τοπικά και 35 βαθμούς Κελσίου. Λόγω της υγρασίας, η δυσφορία θα είναι αυξημένη τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα αστικά κέντρα, αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 03/08/2010

Γενικά αίθριος καιρός και πάλι σε ολόκληρη την χώρα. Λίγες νεφώσεις θα σχηματιστούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο για λίγες τοπικές μπόρες με μερικά αστραπόβροντα στα βόρεια μόνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ και αυτό μόνο τις πρωινές και προ-μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, θα κυμανθεί στα βόρεια από 25 έως 35, στα δυτικά και τα ηπειρωτικά από 27 έως 38 βαθμούς, ίσως τοπικά και λίγο πιο ψηλά, και στο Αιγαίο από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με τις περιοχές κοντά στην Τουρκία να δέχονται τον καύσωνα αυτής και η θερμοκρασία να είναι υψηλότερη περί των 38-39 βαθμών Κελσίου. Η υγρασία αυξημένη οπότε έντονη και η δυσφορία στα αστικά κέντρα και πάλι κυρίως.

Επιμέλεια Άρθρου : Αντώνης Λυράς ( Akis )

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: