Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επτά περιοχές


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επτά από τις 83 περιοχές της Ρωσίας λόγω των πυρκαγιών.

Όπως διευκρινίζεται σε προεδρικό διάταγμα, «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά των πυρκαγιών κηρύχθηκε στις δημοκρατίες του Μάρι Ελ και της Μορδοβίας και στις περιοχές του Βλαντίμιρ, του Βορόνεζ, της Μόσχας, του Νίζνι-Νόβγκοροντ και του Ριαζάν».

Στόχος του διατάγματος είναι να περιορίσει την πρόσβαση σε ζώνες όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εστίες πυρκαγιάς.

Στις επτά αυτές περιοχές στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες έχουν καταστρέψει πολλά χωριά και έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στους κυβερνήτες των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές να του υποβάλλουν άμεσα ένα πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση κάθε σπιτιού που καταστράφηκε από τις φλόγες.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: