Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

«Διώχνουν» 500.000 ανθρώπους οι πλημμύρες


«Βουλιάζει» το Πακιστάν


Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην επαρχία Σιντ στο Πακιστάν. Η περιοχή εκκενώθηκε καθώς απειλείται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών στη χώρα.

Η οργή για τον απόντα πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι κλιμακώνεται. Διατυπώνονται εκτιμήσεις πως η απόφασή του να κάνει περιοδεία στην Ευρώπη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που η χώρα του δοκιμάζεται, ίσως είναι το μεγαλύτερο πολιτικό του λάθος το οποίο και ενδέχεται να του κοστίσει ακριβά.

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν ενώ εκατομμύρια έχουν πληγεί.

«Οι βροχές που φέρνουν οι μουσώνες συνεχίζουν αδιαλείπτως στο Πακιστάν και τουλάχιστον 11 περιφέρειες αντιμετωπίζουν κίνδυνο πλημμυρών στην επαρχία Σιντ», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ για το συντονισμό της Ανθρωπιστικής Βοήθειας. «Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές και η εκκένωση της επαρχίας θα συνεχιστεί με βάση τις ειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπξρεσίας, πρόσθεσε.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: