Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Τουλάχιστον 35 νεκροί από καταιγίδες στη Νιγηρία


Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα και ένα βρέφος 3 μηνών

Σφοδρές βροχοπτώσεις στην κεντρική Νιγηρία προκάλεσαν την υπερχείλιση ενός φράγματος με αποτέλεσμα από τις πλημμύρες στην πόλη Τζος να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και να καταστραφούν ή να υποστούν ζημιές περίπου 200 σπίτια, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός.

«Έχουμε περισυλλέξει τις σορούς 35 ανθρώπους που πνίγηκαν από τις πλημμύρες χθες τη νύχτα. Περίπου 200 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν», δήλωσε ο Μανάσι Πάμπε, επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού της πολιτείας Πλατό, πρωτεύουσα της οποίας πρωτεύουσα είναι η Τζος.

«Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα περιλαμβάνονται μια γυναίκα 90 ετών και ένα βρέφος 3 μηνών», διευκρίνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

«Το νερό από τις βροχοπτώσεις και το φράγμα Λαμίνγκο που υπερχείλισε πλημμύρησε πολλές συνοικίες της πόλης», εξήγησε ο Πάμπε. «Αναζητούμε και άλλες σορούς, καθώς πολλοί άνθρωποι αγνοούνται».

Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (MENA) στη Τζος, ο Έντουαρντ Μαϊγκίντα, επεσήμανε ότι οι ομάδες του συνεχίζουν τις προσπάθειες να καταρτίσουν έναν κατάλογο με τους αγνοούμενους και τους νεκρούς.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν πρόσφατα μεγάλο μέρος της Νιγηρίας, ανάμεσά τους και τη Τζος και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Λάγος, στα νότια, όπου από τις πλημμύρες έκλεισαν πολλοί δρόμοι και προκλήθηκαν ζημιές.

Την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο Ιμπαντάν, δυτικά του Λάγος.

Η περίοδος των βροχοπτώσεων διαρκεί στη Νιγηρία από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: