Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 χρόνων πλήττει το Πεκίνο


Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών πλήττει από χθες το απόγευμα το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι, να προκληθεί χάος, να πλημμυρίσουν δρόμοι και να παγιδευτούν 80.000 άνθρωποι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, στο προάστειο Τονγκζού, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση στέγης και ένας ακόμα όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

'Αλλοι θάνατοι προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξία όταν έπεσαν στο έδαφος καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και από πνιγμό.

Περισσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Το μετρό δεν επλήγη από τις καταρρακτώδεις βροχές, ωστόσο "πλημμύρισε" από πολίτες καθώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να φθάσουν στα σπίτια τους εφόσον δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα, λεωφορεία ή ταξί.

Ο δήμος του Πεκίνου στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι κάνει τα πάντα για να σταθεί η πρωτεύουσα και παλι στα πόδια της, αλλά προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: