Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά απειλεί χωριά στην Αχαΐα




Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τους οικισμούς Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι, ενώ απειλούνται και οι κοινότητες Σελλά και Μαγούλα.
Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στα Αργυρά Αχαΐας, με τις φλόγες να ζώνουν τους οικισμούς Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι, ενώ απειλούνται και οι κοινότητες Σελλά και Μαγούλα. Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, ενώ στο σημείο σπεύδουν ενισχύσεις από Κόρινθο, Ηλεία και Αθήνα.

Επί τόπου επιχειρούν 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης και ο ελληνικός στρατός, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης της Πάτρας, ενώ μεγάλο πρόβλημα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αντιμετωπίζουν και οι ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε με εντολή των πρυτανικών αρχών το πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς οι φλόγες απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα να διατάξει εκκένωση και άλλων οικισμών, εάν παραστεί ανάγκη, ενώ όπως έγινε γνωστό ήδη πέντε περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: