Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Φονικές πλημμύρες στην Αυστρία


Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές

Κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν την κεντρική Αυστρία στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Ο 47χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες βράδυ από κατολίσθηση λάσπης στην Τορλ, στο κρατίδιο της Στυρίας. Το πτώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η Στυρία επλήγη ιδιαίτερα από τις βίαιες χθεσινοβραδινές καταιγίδες που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους και να κινητοποιηθούν σήμερα επιπλέον πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Κατολίσθηση λάσπης ύψους πολλών μέτρων διαπέρασε το χωριό Σανκτ Λόρεντσεν ιμ Πάλτενταλ προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Περίπου είκοσι άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερο σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά τραυματίας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πυροσβέστες.
Στο γειτονικό χωριό Σβάρτσενμπαχ, που απειλείται από τις κατολισθήσεις λάσπης, 100 έως 150 κάτοικοι απομακρύνθηκαν σήμερα.

Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα χρειάστηκε να επέμβει χθες βράδυ στον αυτοκινητόδρομο A9 που βρίσκεται πολύ κοντά, προκειμένου να απομακρύνει το χαλάζι από το οδόστρωμα, ανέφερε η εταιρία διαχείρισης των αυστριακών αυτοκινητοδρόμων Asfinag.

Οι αρχές του Γκρατς , της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, σήμαναν συναγερμό για πλημμύρες έπειτα από την άνοδο της στάθμης του ποταμού Μουρ που διασχίζει την πόλη.

Στην Καρίνθια, από κατολίσθηση του εδάφους στην περιοχή του τουριστικού κάστρου Χοσόστερβιτς τραυματίστηκα πέντε άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον ένας σοβαρά, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις παρέσυραν σχεδόν 100 κιλά λάσπης που έπεσαν σε ένα δρόμο ο οποίος οδηγεί στο κάστρο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Νικολάους Μπερλάκοβιτς ανακοίνωσε σήμερα έκτακτη βοήθεια 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για το κρατίδιο της Στυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: