Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Είκοσι οκτώ ζωές χάθηκαν στις πλημμύρες


Βίντεο από τις βροχές-ρεκόρ στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τις βροχοπτώσεις-ρεκόρ στη νήσο Κιούσου στα νότια της χώρας ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τέσσερις ανθρώπους που αγνοούνται, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι αρχές ήραν τις εντολές προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στο μεγαλύτερο μέρος της νήσου και πολλοί εξ αυτών επέστρεψαν για να τα καθαρίσουν.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας στη νομαρχία Φουκουόκα. Δεκάδες αλιευτικά σκάφη παρασύρθηκαν ακυβέρνητα στα ανοικτά ενώ πολλά γεωργικά μηχανήματα καλύφθηκαν από τα νερά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενι ιαπωνική εφημερίδα.

Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε θερμοκήπια και μια φάρμα φυκιών.

Πολλοί κάτοικοι στις ορεινές περιοχές Γιάμε έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση μετά την καταστροφή εγκαταστάσεων και την πτώση πασσάλων ηλεκτροδότησης από τα νερά ενός ποταμού που πλημμύρισε, μετέδωσε το NTV.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε και νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή και οι τοπικές αρχές εξέδωσαν κατεπείγουσες προειδοποιήσεις για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα επίπεδα των βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει τμήματα της νήσου Κιούσου από την Τετάρτη δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο, σύμφωνα με την υπηρεσία.


Δείτε το βίντεο...


Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: