Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Βελτιωμένος ο καιρός και τη Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Αττικής 14/03/2014


Βελτιωμένος ήταν ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με τον ήλιο να δεσπόζει στον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό, με εξαίρεση τη βόρεια Κρήτη όπου καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας εμφανίζονταν παροδικά αυξημένες νεφώσεις..
 
Χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή με τη συνέχιση της ηλιοφάνειας προβλέπεται να είναι ο καιρός τις επόμενες 2-3 ημέρες στη χώρα μας καθώς ένα πεδίο υψηλών πιέσεων (αντικυκλώνας) βρίσκεται ήδη απλωμένο σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης , συμπεριλαμβανομένου και των Βαλκανίων και της χώρας μας.
 
prognosi-attiki-14-03-2014
Ετσι λοιπόν και τη Παρασκευή ο καιρός στην Αττική δεν αναμένεται να αλλάξει. Η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας
Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ , με μικρή πιθανότητα στα ανατολικά να φτάσουν το πρωί έως το μεσημέρι και τα 6. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.
 
Η θερμοκρασία σε άνοδο. Στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 17 , ίσως και 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ενδεχομένως να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Το Σαββατοκύριακο 15-16/03/2014 φαίνεται πως θα παραμείνει καλός ο καιρός , όμως δεν θα λείψουν οι παροδικές νεφώσεις από το βράδυ του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής. η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς κελσίου τις μεσημεριανές ώρες , ενώ παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα κοπάσουν σημαντικά και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: