Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

O Καιρός το Σαββατοκύριακο 29-30/3/2014

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο και κυρίως το Σάββατο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.
Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 29/3/2014:
Καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνές και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις που γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου. Βροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική Θεσσαλία,τις Σποράδες ,την Εύβοια μέχρι και την ανατολική βορειοανατολική Στερεά.
Μέχρι το απόγευμα μπόρες θα σημειωθούν και στο εσωτερικο του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου από την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία μέχρι και την κεντρική Θεσσαλία-κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο.
Τελός βροχές θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες ,τα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Κυριακή 30/3/2014:
Καλύτερος ο καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα και λίγες μόνο νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι και το Αιγαίο και την Κρήτη. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας-Θράκης .
Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι στα 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο πρώτα στην δυτική χώρα.
 Αττική-Θεσσαλονίκη:
Καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή ωστόσο το Σάββατο θα έχουμε πιο μουντό καιρό με νεφώσεις που θα δώσου σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα ενώ και στην Αττική στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μέσα στο Σάββατο.
Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και την Κυριακή θα εξασθενήσουν .
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το Σάββατο και σε άνοδο από την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: