Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μυρωδιά χειμώνα την Κυριακή στην Αττική


Ο Μάρτης προσπαθεί να σώσει οτι μπορεί από τον φετινό ανύπαρκτο χειμώνα και έτσι θα προσπαθήσει να μας βάλει σε πιο χειμερινό μοτίβο για λίγες μέρες με ενισχυμένους βόρειους ανέμους,αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κάποια χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με αρκετά χαμηλά υψόμετρο στην βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα.

Από αύριο Κυριακή το κρύο θα κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και στην Αττική ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά τμήματα του νομού.

Ο ίδιος καιρός θα συνεχίσει μέχρι και την Τρίτη τουλάχιστον και φαίνεται πως την νέα εβδομάδα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και κομμάτι της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας αλλά και της βορειοανατολικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά όσον αφορά την Αττική :


Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι μουντός ,συννεφιασμένος και αρκετά χειμωνιάτικος με κρύο,και την αίσθηση του βοριά αρκετά έντονη.

Ασθενείς βροχές θα έχουμε σχεδόν σε όλο το νομό με έμφαση όμως τα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικά-βορειοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου αλλά και την βόρεια βορειοανατολική -βορειοδυτική Αττική πλησίων των ορεινών όγκων.

Έτσι θα κυλίσει ο καιρός στην Αττική,μουντός και γενικά βροχερός ,ωστόσο όσο πιο νότια βρίσκεσαι στην Αττική τόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός από άποψη φαινομένων .

1941501 543904549056424 499390483 o

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις αυτές θα εντοπίζονται πάνω από τα 600-700 μέτρα στην Πάρνηθα(βόρεια πλευρά) πάνω από τα 650-750 μέτρα από την νοτια πλεύρα και πάνω από τα 550-650 μέτρα στον Κιθαιρώνα.

Χιονοτπώσεις και στην Πεντέλη πάνω από τα 800-900 μέτρα(πρόσκαιρα για λίγο ίσως και πιο χαμηλά) .

Υποψήφιες περιοχές για να δούν χιονόπτωση (όχι χιονοστρωση) είναι τα Βίλλια -η Ιπποκράτειος Πολιτεία μέχρι τον Άγιο Νεκτάριο-Κατσιμίδι ,Ερυθρές και Κάζα.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-4οC στα υπερβόρεια ορεινά και θα φτάσει το μεσημέρι τους 8-10oC στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: