Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εκκενώνονται σπίτια στο Λος Άντζελες λόγω... βροχής! (Έπεσε σε μια μέρα το νερό ενός έτους- Δείτε το βίντεο)

Ισχυρή καταιγίδα που σχηματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό χτύπησε την πληγείσα από την παρατεταμένη ξηρασία πολιτεία της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες μετατρέποντας ρυάκια σε ορμητικά ποτάμια και προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για εκτεταμένες κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το βρόχινο νερό που έπεσε την Παρασκευή στο Λος Άντζελες ήταν περισσότερο από ότι στο σύνολο του περασμένου έτους. Το ύψος της βροχής μέσα σε 10 ώρες ξεπέρασε τα 10 εκατοστά σε τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες. Η τελευταία φορά που η συγκεκριμένη πόλη ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικό όγκο βροχόπτωσης ήταν τον Μάρτιο του 2012, όταν το ύψος της βροχής μόλις που ξεπέρασε τα 2 εκατοστά, σύμφωνα με τους Λος Άντζελες Τάιμς.

Παρά το γεγονός ότι η βροχή ήταν «ευπρόσδεκτη» για τους κατοίκους της Καλιφόρνια εντούτοις έφερε πληθώρα κινδύνων για την περιοχή. Τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο ξαφνικός «κατακλυσμός» πιθανώς να προκαλέσει κατολισθήσεις αποκολλώντας την επιφάνεια του εδάφους στους ξερούς λόφους, λόγω της πρότερης ανομβρίας αλλά και των πυρκαγιών, που σάρωσαν την περιοχή πριν από λίγους μήνες. Το τμήμα δημοσίων έργων της αμερικανικής μεγαλούπολης ανέφερε μάλιστα ότι περίπου 13 αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν την Παρασκευή το απόγευμα, κυρίως λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Ήδη οι αρχές στις πόλεις Γκλεντόρια, Αζούσα και Μονρόβια προχώρησαν στην υποχρεωτική εκκένωση περισσότερων από 1.000 σπιτιών τα οποία απειλούνται από τις κατολισθήσεις, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Λάσπη που έπεσε από τις πλαγιές που κάηκαν πριν από ένα μήνα, μετέτρεψε πολλούς δρόμους στην Αζούσα και στην Γκλεντόρια σε ορμητικούς λασπο-χείμαρρους σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Αυλές σπιτιών κατακλύστηκαν από λάσπη και αποκαΐδια σε μια περιοχή όπου οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περισσότερα από 6,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης και έτσι δεν υπάρχει το φυσικό εμπόδιο του δάσους για να αποτρέψει τις κατολισθήσεις και τη μεταφορά λάσπης. Η καταιγίδα άφησε επίσης χωρίς ηλεκτρική ενέργεια περίπου 32.000 άτομα στο Λος Άντζελες.

Ο υγρός καιρός αναμένεται να συνεχιστεί για την περιοχή της Καλιφόρνια στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Καλιφόρνια υπέφερε το τελευταίο διάστημα από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη καταιγίδα δεν είναι ικανή να αντιστρέψει άμεσα την κατάσταση.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: