Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Πέμπτη 17/9/2009



Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Γενικά :
Ατμοσφαιρική διαταραχή από την γειτονική Ιταλία έχει αρχίσει ήδη να μας προσεγγίζει από τα δυτικά.Πρόκειται για ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που έδινε από εχθές και συνεχίζει να δίνει τοπικά έντονα φαινόμενα στην γειτονική χώρα και πλέον "απλώνει τα πλοκάμια" του και προς την χώρα μας.Κατά συνέπεια,μέσα στην αποψινή νύχτα τον σχεδόν ξάστερο ουρανό θα διαδεχθεί σε πολλές περιοχές η συννεφιά και στην συνέχεια βροχές και παροδικές καταιγίδες...

Πιο αναλυτικά :
Τις επόμενες ώρες και περισσότερο κατά την διάρκεια της νύχτας ο καιρός στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και εν συνεχεία στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο θα καταστεί κατά τόπους άστατος.Προβλέπεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή ανατολική-βορειοανατολική επέκταση.

Έτσι, αύριο Πέμπτη 17/9/2009 ο καιρός θα ξεκινήσει νεφελώδης στα περισσότερα τμήματα των ηπειρωτικών.Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο,την δυτική ηπειρωτική Ελλάδα,την Μακεδονία και την Θεσσαλία.Τα φαινόμενα θα έχουν μεν παροδικό και τοπικό χαρακτήρα,αλλά κατά τόπους ίσως έντονο.Πιο πολλά θα είναι αυτά στο βόρειο Ιόνιο,την Ήπειρο και την δυτική Στερεά.Προς το απόγευμα τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα,ενώ πιθανότητα για κάποια τοπικά φαινόμενα υπάρχει στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.Στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές και παροδικές συννεφιές θα επικρατήσει ολόκληρη την ημέρα.

Σταδιακά από το απόγευμα, ο καιρός από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα παρουσιάσει εκ νέου βελτίωση και έτσι και αυτή η διαταραχή θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο καιρός την Πέμπτη στην Αττική

Ο καιρός στην Αττική θα ξεκινήσει με παροδική συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια κατά τόπους.Προς τις μεσημβρινές ώρες διαφόρων ειδών νέφη και αναπτύξεις κυρίως στα γύρω ορεινά θα συντελέσουν στην επικράτηση νεφελώδους,μουντού,υγρού καιρού και μιας ιδιαίτερα θολής ατμόσφαιρας.Τα ανοίγματα θα είναι μικρά.

Προς το απόγευμα και μετα ο καιρός θα "βαρύνει" περαιτέρω και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού.Εν συνεχεία, αργά το απόγευμα-βραδάκι θα εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα στον νομό,επηρεάζοντας πιο πολύ τα προαναφερθέντα τμήματα.

Και αυτή η μεταβολή στο σκηνικό του καιρού της Αττικής πάντως θα είναι σύντομη.Μέσα στις βραδυνές ώρες, ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση,δίνοντας τη σκυτάλη σε μια γενικά ξάστερη,πολύ υγρή και μάλλον θερμή νύχτα.

Προοπτική του καιρού στην Ελλάδα

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 18/9/2009 στην χώρα μας με πρόσκαιρα φαινόμενα αστάθειας στην βορειοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τοπικά στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα.

Το Σάββατο 19/9/2009,όμως, με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία σε όλα τα ηπειρωτικά αναμένεται ιδιαίτερα έντονη αστάθεια με εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας,φαινόμενα που τοπικά θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης
Πηγή:www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: