Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Χείμαρρος παρέσυρε Ι.Χ. με δύο επιβάτες


Δύο σπασμένα ρέματα, χώματα και πέτρες στο οδόστρωμα στους δρόμους Μικροθηβών - Βόλου και Μικροθηβών – Αλμυρού, πλημμυρισμένες επιχειρήσεις και σπίτια, είναι ο απολογισμός στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου από την προχθεσινή έντονη βροχόπτωση.
Ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε σε χαντάκι χωρίς να κινδυνέψει η ζωή των δύο επιβαινόντων.
Μισή περίπου ώρα έντονης βροχής στάθηκε καταστροφική για την ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, ενώ όλο το βράδυ οι κάτοικοι πάλευαν με τα νερά.
Έσπασαν δύο ρέματα, το ένα στην περιοχή των Μικροθηβών, από τα νερά του οποίου κινδύνεψε με παντελή καταστροφή ένα βενζινάδικο.
Ευτυχώς κατάφεραν και περιόρισαν την ζημιά και τα νερά χάλασαν μέρος των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στην αυλή του βενζινάδικου.
Νερά μπήκαν όμως και μέσα στο πρατήριο και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να αντληθούν τα νερά.
Από τα ορμητικά νερά του δεύτερου ρέματος που έσπασε στην είσοδο της Αγχιάλου παρασύρθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο από τον αυτοκινητόδρομο, το οποίο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι.
Αμέσως επενέβη η Πυροσβεστική, η οποία απεγκλώβισε το ζευγάρι που επέβαινε στο αμάξι. Και οι δύο δεν είχαν τραυματιστεί.
Επίσης χώματα και πέτρες παρασύρθηκαν στο οδόστρωμα με πρόκληση προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Μικροθηβών - Βόλου και Μικροθηβών - Αλμυρού. Από την βροχή όμως πλημμύρησαν και δύο στάβλοι στη Νέα Αγχίαλο και ένα σπίτι στις Μικροθήβες, όπου και πάλι επενέβη η Πυροσβεστική για να αντλήσει τα νερά.
Ευτύχημα χαρακτηρίζει ο κ. Καραπατάκης το γεγονός πως δεν πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις και μέσα στη Νέα Αγχίαλο. «Είχαμε καθαρίσει όλα τα φρεάτια και τους αγωγούς ομβρίων και αποφύγαμε πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην Αγχίαλο», τονίζει ο δήμαρχος Αγχιάλου.
Αλίκη Φωτιάδου & Γλυκερία Υδραίου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Πηγή:http://magnitis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: