Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

prognosi-elladas-21-01-2012Χάρτης πρόγνωσης Ελλάδας - 21/01/2012

Συνοπτική Κατάσταση
Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (20/01) και κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (21/01). Αιτία της μεταβολής αυτής είναι η διέλευση ψυχρού μετώπου που συνδέεται με την παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στη ΒΑ Ευρώπη (Εικόνα 1).

Surface Analysis 20Jan2012 06ZΕπιφανειακός χάρτης ανάλυσης: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012. Το ψυχρό μέτωπο που συνδέετε με το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της ΒΑ Ευρώπης αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως κατά τη διάρκεια
του Σαββάτου (Πηγή: Met Office, UK)

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

  • Η σημαντική ενίσχυση των Δ-ΝΔ ανέμων από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Η στροφή των ανέμων σε Β-ΒΔ και η ενίσχυση τους από το μεσημέρι του Σαββάτου, πρώτα στις βορειότερες περιοχές της χώρας και στη συνέχεια νοτιότερα.
  • Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο την Δ. Ελλάδα αρχικά, και στη συνέχεια τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
  • Οι κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν αρχικά στις ορεινότερες περιοχές της Δ. Ελλάδας και στη συνέχεια και στη συνέχεια και σε χαμηλότερες υψομετρικά περιοχές, κυρίως της ΒΔ χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια. Ωστόσο, θα είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρά.

Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος - 21/01/2012

Μακεδονία - Θράκη (Επιμέλεια: Θοδωρής Γιάνναρος, Στέφανος Κουκουσιάνος)
Με συννεφιά και κατά τόπους βροχές αναμένεται να ξεκινήσει η αυριανή ημέρα στην Μακεδονία. Αναλυτικότερα, από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, στη ΒΔ Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των παραπάνω περιοχών. Σταδιακά και από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των φαινόμενων. Στην Κ. Μακεδονία (Νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλικίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών), αναμένονται βροχές κυρίως κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών του Σαββάτου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα των παραπάνω νομών, ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (κυρίως στις βορειότερες περιοχές της Κ. Μακεδονίας). Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και πρόσκαιρα έντονα. Σταδιακή βελτίωση ανάμενεται από το μεσημέρι και έπειτα. Τέλος, στην Αν. Μακεδονία (Νομοί Δράμας, Καβάλας) αναμένονται βροχοπτώσεις, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Χιόνα θα πέσουν στις ορεινές, πρόσκαιρα και στις ημιορεινές, περιοχές. Και εδώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί γρήγορα μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στη Μακεδονία δε θα ξεπεράσει τους 7-10 oC το μεσημέρι, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ -7 και 2 oC. Να σημειωθεί πως τοπικά στην ΒΔ Μακεδονία (λόγω φαινομένων εγκλωβισμού ψυχρών αερίων μαζών) μπορεί να παρατηρηθούν θερμοκρασίες χαμηλότερες των παραπάνω κατά 6-7 oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 bf.
Παρόμοιο αναμένεται να είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θράκη με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στις ορεινές περιοχές και από το μεσημέρι και έπειτα, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις πρώτες απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θράκη θα κυμανθούν μεταξύ 4 oC (βορειότερα τμήματα) και 10 oC (νοτιότερα τμήματα), ενώ οι ελάχιστες τιμές θα είναι μεταξύ -4 - 4 oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις, στρεφόμενοι γρήγορα σε ΒΔ, εντάσεωνς 4-6 bf. Τοπικά στο Θρακικό πέλαγος ωστόσο, η ένταση τους αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 7-8 bf, κυρίως κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών (ΝΔ διευθύνσεις).

Δυτική Ελλάδα
Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές παράκτιες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στο πέρας των φαινομένων, σε υψόμετρα εώς τα 900m και κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα. Να σημειωθεί πως υπάρχει πιθανότητα εκδήλωση κατά τόπους χαλαζοπτώσεων.Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας απο αργά το μεσημέρι.

Τοπική Πρόγνωση: Mεσολόγγι (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)
Ο καιρός θα είναι νεφελώδης από την αρχή της ημέρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι ωστόσο αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΝΔ σχυροί έως πολύ ισχυροί,στρεφόμενοι από το απόγευμα σε Δ με τάση μικρής εξασθένισης.
Η θερμοκρασία από 9 έως 12 oC. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (>900-1000m).

Ανατολική Στερά - Εύβοια (Επιμέλεια: Άρης Τσιλιφώνης)
Μουντός θα ξεκινήσει ο καιρός σε Αν. Στερεά και Εύβοια, με κάποιες παροδικές νεφώσεις που νωρίς το πρωί αναμένεται να δώσουν κάποιες βροχοπτώσεις αναμένεται να είναι ισχυρές στα δυτικά τμήματα της Αν.Στερεάς και Εύβοιας.Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 600-700μ ενώ στην Δίρφη και στα δυτικά ορεινά της Αν.Στερεάς και Αττικής τοπικά και από τα 500μ.Από το μεσημέρι μπαίνει ο μαΐστρος και ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά.Πάντως τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα της Αν.Στερεάς αναμένεται να παραταθούν.Προς το απόγευμα αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται και από ηλεκτρικές εκκενώσεις.Να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους έντονα.Πάντως από την νύχτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι Ν-ΝΔ 7bf και τοπικά 8bf και από το μεσημέρι Β χαμηλότερης έντασης.
Οι άνεμοι Δυτικό 3-4bf στον Σαρωνικό τοπικά 5 bf στον Νότιο Ευβοικό.Από το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αττική (Επιμέλεια: Θεόδωρος Γκεσούρας - Γιάννης Πουλιδάκης)
Άστατος θα ξεκινήσει ο καιρός στον νομό με αρκετές διάσπαρτες νεφώσεις κατα διαστήματα αυξημένες με πιθανές τοπικές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας,αναμένεται μικρό διάστημα βελτίωσης του καιρού και μέσα στο μεσημέρι εώς το απόγευμα αναμένεται πρόσκαιρα βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές απο τα ΔΒΔκά με σημαντικές πιθανότητες να είναι για λίγο ισχυρές,καθώς και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως προς στον Σαρωνικό,στο πέρας των φαινομένων αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά κυρίως στα δυτικά όπου τα υψόμετρα της χιονόπτωσης θα κατέβουν εώς και τα 500m κυρίως προς τον Κιθαθρώνα.Επείσης υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατα το διάστημα της έντασης των φαινομένων.Την νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Δυτικοι εώς ΔΝΔκοί 4-5Bf κυρίως στα δυτικά,πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και απο το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΒΑκούς πρόσκαιρα εώς και 6Bf
Θερμοκρασία: Κέντρο: 7-16οC, Bόρεια Προάστια: 5..13oC,Υπερβόρεια:3-12oC,Δυτικά προάστια : 6...14oC,,Νότια προάστια:9-16oC(Μέγιστες μέσα στο πρωϊ,ελάχιστες την νύχτα,επισημάνεται η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας προς στο πέρας των φαινομένων)

Πελοπόννησος
Τοπική Πρόγνωση: Λακωνία (Επιμέλεια: Δημήτρης Καλομοίρης)

Με βροχές θα ξεκινήσει ο καιρός στην Λακωνία από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο, 21-01-2012. Οι βροχές αυτές θα είναι έντονες σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Ταΰγετο, με απότομη έναρξη και λήξη, συνοδευόμενες από ισχυρούς νοτιοδυτικούς ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ήδη ώρες και με την στροφή των ανέμων σε κρύους βορειοδυτικούς εντάσεως 5-6 μποφόρ, οι βροχές θα σταματήσουν από το ύψος της Σπάρτης και βορειότερα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία στη Σπάρτη θα κυμανθεί από 3 έως 13οc, ενώ στα νότια τμήματα του νομού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14οC, με τάση όμως από το βράδυ για περαιτέρω πτώση.

Τοπική Πρόγνωση: Αρκαδία (Επιμέλεια: Ιάσων Καραβίας)

Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με νεφώσεις που θα δίνουν αξιόλογες βροχές στο νομό Αρκαδίας και στην πόλη τη Τρίπολης ενώ κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στο Μαίναλο πάνω από τα 1400-1600 μέτρα που μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι γρήγορα θα κατέβουν στα 1200-1300 μέτρα.Από το μεσημέρι φαίνεται να σπάει ο καιρός και τα φαινόμενα πρόσκαιρα να σταματάνε.Νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να ξαναβρέξει πρόσκαιρα και τοπικά μέσα στην Τρίπολη με την μορφή μπόρας λόγω του βορειοδυτικού καιρού από το Ιόνιο.Χιονομπόρες πρόσκαιρες (τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας) θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά ακόμα και πάνω από τα 900-1000μέτρα(πρόσκαιρα ίσως και στα 800μέτρα).Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα έχει την τάση να βελτιώνεται και τα φαινόμενα να εξασθενούν.
Οι άνεμοι στην αρχή θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-5 και πρόσκαιρα 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-7οC το πρωί ,θα ανέβει λίγο μέχρι τους 8-9οC αλλά θα πέσει από το μεσημέρι και νωρίτερα γρηγορα.

Τοπική Πρόγνωση: Νομός Κορίνθου (Επιμέλεια: Ιάσων Καραβίας)
Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με νεφώσεις αλλά και διαστήματα καλού καιρού και ηλιοφάνειας κυρίως από την μεριά της Κορινθού .Γρήγορα ο καιρός θα κλείσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού Κορινθίας και προς την Νεμέα,ενώ στην υπόλοιπη Κορινθία θα έχουμε νεφώσεις με ψιχάλες και πιθανές ασθενείς βροχές.Χιόνια στην Ζήρεια θα σημειωθούν το μεσημέρι πάνω από τα 1400-1600 μέτρα ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιες τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειώθούν και στα Τρίκαλα Κορινθίας πάνω από τα 1000-1100 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις(πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί) που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σηματοδοτώντας την πτώστη της θερμοκρασίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στην Κόρινθο αλλά μέσα στην ημέρα θα πέσει σημαντικά .Στα δυτικά και βόρεια του νομού θα είναι σαφώς πιο χαμηλές 3-5οC.


Τοπική Πρόγνωση: Πάτρα (Επιμέλεια: Νίκος Σερέτης)
Ο καιρός στην Πάτρα, το Σάββατο θα κυλήσει εντελώς διαφορετικά απ ότι τις προηγούμενες ημέρες,οπου κυριαρχούσε η ηλιοφάνεια κα το απιστευτα ασυνήθιστο κρύο για τους Πατρινούς.Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιαδες και θα δούμε,επιτέλους κάποιες πρόσκαιρες μεν,αλλά εντονες δε βροχές,οι οποίες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Γενάρη, που είχαν εκλείψει μεχρι στιγμής.Πιό συγκεκριμένα:
Ήδη απο τις μεταμεσονύχτιες ώρες θα βρέχει.Οι νυχτερινές βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρώτες απογευματινες ώρες με αυξομειούμενη ένταση.Υπάρχει πιθανότητα,τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.Παράλληλα χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Παναχαικό αρχικά πάνω απ τα 1300μ και προς το μεσημέρι ίσως κατέβουν και στα 1000μ.Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάζει ο καιρός όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας,όπου δεν αποκλείονται και κάποια ανοίγματα .
Άνεμοι ΔΝΔ έως 4bf στρεφόμενοι σε ΒΔ με περίπου την ιδια ένταση,προς το βράδυ.

Θερμοκρασία 9-11 βαθμούς Κελσίου

Υγρασία 90-70% ,εξαιτίας των φαινομένων.

Τοπική Πρόγνωση: Αίγιο (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)
Ο καιρός αρχικά νεφελώδης με έντονες βροχές και καταιγίδες. Διαστήματα βελτίωσης αναμένονται από το απόγευμα και μετά. Εντονες χιονοπτώσεις από τα 1000μ. και πάνω με πιθανότητα και για εμφάνιση χιονοπτώσεων και στα 800μ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί , στρεφόμενοι σε δυτικούς από το απόγευμα με τάση εξασθένισης. Η θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση από το απόγευμα.

Τοπική Πρόγνωση: Καλάβρυτα (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)
Στη πόλη των Καλαβρύτων ο καιρός θα είναι νεφελώδης από το πρωί με έντονες βροχές. Πιθανότητα για χιονόνερο ή μικρής διάρκειας χιονόπτωσης προς τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Ανεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί ισχυροί , στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς με τάση εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Καλάβρυτα από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Τοπική Πρόγνωση: Μεσσηνία (Επιμέλεια: Δημήτρης Κεραμύδας)
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Μεσσηνία από τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με βροχές κυρίως ορογραφικού τύπου, στους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου και του Εγάλεου όρους. Νωρίς το πρωϊ οι βροχές θα γενικευθούν σε όλον το νομό από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι περιοχές που θα πληγούν ιδιαίτερα θα είναι οι Ανατολικές προσύνεμες στον Μεσσηνιακό κόλπο. Το μεσημέρι αναμένουμε και χιόνια στα ορεινά άνω των 1450μ.
Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι 4-5 bf. όμως μέσα στην ημέρα θα ενισχυθούν σημαντικά και θα στραφούν στα δυτικά από ΒΔ διευθύνσεις 6-7bf. και στα ανaτολικά 4-5bf. Αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στις ελάχιστες τιμές και πtώση στις μέγιστες και θα κυμανθεί από:
-1 - 5c στις ορεινές περιοχές.
4c - 9c στις ημιορεινές.
6c - 11c στις πεδινές.
7c - 13c στα παραθαλάσσια.
Βελτίωση ώς προς τα φαινόμενα αναμένουμε αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.

Τοπική Πρόγνωση: Καλαμάτα (Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος)
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για το Σάββατο 21/1/12 αναμένεται άστατος. Από τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα σιγά σιγά θα εξασθενίσουν και μέχρι το βράδυ ο ουρανός θα έχει καθαρίσει. Υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης σύντομων καταιγίδων κυρίως προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν σε Δ διευθύνσεις και θα εξασθενίσουν στα 1-2 μποφόρ, και τη νύχτα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.

Νησιά Αν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα (Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης)
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθούν το Σάββατο τα νησιά μας, στο Ανατολικό Αιγαίο.
Βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι θα συνθέτουν το όλο

σκηνικό.
Πιο συγκεκριμένα:
Από τα ξημερώματα ,βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο χώρο των Δωδεκανήσων και στη συνέχεια και βορειότερα όπου και θα καλύψουν, σταδιακά, όλο το Ανατολικό Αιγαίο.
Με το πέρασμα της ώρας τα φαινόμενα θα ενισχύονται και θα εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες, όπου κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.
Σοβαρή πιθανότητα υπάρχει τις ώρες των εξάρσεων να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ, με εξάρσεις και υφέσεις. Από εκεί και μετά σταδιακά θα έχουμε βελτίωση στο κεντρικό και βόρειο τμήμα ενώ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα κρατήσουν τουλάχιστον, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Οι άνεμοι μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι νοτιοδυτικοί-νότιοι ,ισχυροί
έως πολύ ισχυροί, 6 με 7 μποφόρ.
Μάλιστα, ειδικά στο Ικάριο και στο Καρπάθιο Πέλαγος οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν να είναι θυελλώδεις, φτάνοντας τα 8 μποφόρ.
Από εκεί και μετά και αρχικά από το Θρακικό πέλαγος θα στραφούν σε βόρειους με την αλλαγή διεύθυνσης να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας όλο και νοτιότερα με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα , σε όλο το ανατολικό σύμπλεγμα, οι άνεμοι να έχουν καταστεί βόρειοι –βορειοδυτικοί της ίδιας περίπου έντασης, 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς ενώ από το απόγευμα και το βράδυ (στα νοτιότερα) , θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα έχει τσουχτερό κρύο.

Κυκλάδες - Κρήτη (Επιμέλεια: Θεόδωρος Γκεσούρας)
Άστατος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος των Κυκλάδων καθώς και της νότιας και δυτικής Κρήτης και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες καθώς και στην Κρήτη,στην συνέχεια τα φαινόμενα θα ενταθούν στις νότιες και ανατολικές κυκλάδες και θα σημειωθούν καταιγίδες στην συνέχεια ο καιρός αυτός θα επηρεάσει και την βόρεια κυρίως Κρήτη καθώς και θα χιονίσει στα πολύ ορεινά.
Άνεμοι ΝΔκοί 4-5Bf και τοπικά 6-7 ,εξασθενημένοι θα είναι στο ανατολικό κρητικό πέλαγος,στην συνέχεια απο τα βόρεια θα στραφούν σε ΒΔκούς.
Θερμοκρασία απο το βράδυ σε πτώση,οι μέγιστες στα βόρεια των νομών Χανίων - Ρεθύμνου - Ηρακλείου και Λασιθίου θα πλησιάσουν τους 18οC





Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: