Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Καιρικές καταστροφές στα Φιλιατρά Μεσσηνίας 6-1-2012


ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής το πρωί του Σαββάτου 07-01-2012 ύστερα από τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή την Παρασκευή με ανέμους που άγγιζαν τα 10b και ριπές που έφτασαν και τα 11b!!!

Η ακτογραμμή της περιοχής αλλοιώθηκε λόγω των των κυμάτων της τρικυμιώδους θάλασσας τα οποία σύμφωνα με το που φτάνανε άγγιζαν και τα 10 μέτρα. Ως αποτέλεσμα αυτή της αλλοίωσης να κλείσει παραλιακός δρόμος λόγω ογκόλιθων τους οποίους ξέβρασε η μανιασμένη θάλασσα. Μερικοί από τους βράχους ίσως αγγίζουν και τον ένα τόνο ! πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που ασκήθηκαν από τα κολοσσιαία κύματα ήταν πέρα από κάθε φαντασία...



Βάρκες του λιμανιού παρασύρθηκαν δεκάδες μέτρα ενώ τυχεροί ήταν μόνο αυτοί που της είχαν βγάλει ήδη έξω και τις είχαν δέσει. Στις φωτογραφίες πάνω στο slide show μπορείτε να δείτε την μανία των ακραίων συνθηκών καθώς και τα αποτελέσματα αυτών. Γίνεται ήδη επεξεργασία υλικού βίντεο με τα ακραία φαινόμενα σε δράση σε συνθήκες που θα άγγιζαν ακόμα και τυφώνα εάν η ένταση αυξανόταν λίγο.
Επιμέλεια: Σωτήρης Σιδέρης
Πηγή: http://www.meteoclub.gr/














Δεν υπάρχουν σχόλια: