Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Συναγερμός από τις πλημμύρες στην Αυστραλία


Έγιναν κατολισθήσεις και έκλεισαν δρόμοι

Χάος και τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και τη Βόρεια Επικράτεια, οι νεροποντές και οι θυελλώδεις άνεμοι των τελευταίων ημερών, ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες.

Στο Κουίνσλαντ και ειδικά στο Μπρίσμπεϊν και το Γκολντ Κοστ, σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι. Αρκετοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και άλλοι προειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τις κατοικημένες περιοχές. Οι αρχές συνέστησαν στους ανθρώπους να αποφεύγουν απρογραμμάτιστα ταξίδια και να μην τοποθετούν τα αυτοκίνητά τους κάτω από δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Καταιγίδα έπληξε και το Ντάργουιν με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος και να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο της πόλης, με κάποιες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, τις προσεχείς ημέρες, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες κλίμακας ανάλογης με τις διαστάσεις της θεομηνίας του 2011, ειδικά στο Κουήνσλαντ. Τότε στη ζώνη των πλημμυρών βρέθηκαν 22 πόλεις και δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Η ολική ζημία υπολογίζεται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επιπτώσεις είναι ακόμα αισθητές στην Αυστραλία.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: