Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα 9/1/2012


O καιρός αύριο στην Αττική θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ αρκετό κρύο θα έχει νωρίς το πρωί.

Λίγες αραιές νεφώσεις κατά βάση θα υπάρχουν στα δυτικά και βόρεια του νομού που μέσα στο μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν .

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα ξεκινήσει καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις.Μέσα στην ημέρα ,προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα κάποιες νεφώσεις από τα βόρεια θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στα 3-4 μποφόρ αρχικά ενώ θα ενισχυθούν σταδιακά στα 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-3οC(υπερβόρεια ορεινά) και θα φτάσει τους 9-10οC στα κεντρικά και νότια. Σε νέα πτώση η θερμοκρασία από αργά το βράδυ.

Η αλλαγή του καιρού θα έρθει μέσα στο βράδυ αλλά και το πρωί της Τρίτης με χιονοπτώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους και κυρίως σε Πάρνηθα-Κιθαιρώνα αλλά και Πεντέλη ενώ θα χιονίσει και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές του νομού πάνω από τα 500-600 μέτρα αρχικά και πρόσκαιρα στα 400-500 μέτρα μέσα στην ημέρα και μέχρι τις βραδινές ώρες.
Επιμέλεια: Ιάσονας Καραβίας (Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: