Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

«Παραλύει» από τα χιόνια η Βουλγαρία


Μόνο στους μισούς δρόμους της χώρας η κίνηση των οχημάτων

Είκοσι δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 25 τραυματίες σημειώθηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν εφιαλτικές συνθήκες για χιλιάδες οδηγούς.

Η κατάσταση, πάντως, είναι υπό έλεγχο στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Λιλιάνα Πάβλοβα. Η Πάβλοβα τέθηκε επικεφαλής του εθνικού Επιτελείου Κρίσης που προσπαθεί να οργανώσει και να συντονίσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της χειρότερης, κατά τα φαινόμενα, βαρυχειμωνιάς στη Βουλγαρία μέχρι στιγμής.

Επί ποδός πολέμου έχουν τεθεί όλοι οι αρμόδιες υπηρεσίες που δουλεύουν αδιάκοπα το τελευταίο 24ωρο για να καθαρίσουν τους δρόμους της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι στη μισή βόρεια Βουλγαρία και στην άλλη μισή να μην υπάρχουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στις διοικητικές περιφέρειες των πόλεων Ρούσε και Ράζγκραντ η κυκλοφορία παραμένει αδύνατη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που καλύπτουν συνεχώς την άσφαλτο με μεγάλες χιονοστιβάδες.

Κλειστές θα παραμείνουν οι συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα και με την Τουρκία για τα φορτηγά αυτοκίνητα, μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους τα συνεργεία καθαρισμού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Σε σημερινές δηλώσεις της στα βουλγαρικά ΜΜΕ, η υπουργός κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν τα ταξίδια, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας φθάνει τα 25-50 εκατοστά, με τις εικόνες που μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης να θυμίζουν Σιβηρία ή... Αρκτική.

Πολύ περιορισμένη είναι η κυκλοφορία στους δρόμους της κατάλευκης Σόφιας, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας μάλλον προτίμησαν να πάνε στη δουλειά σήμερα με το μετρό ή με άλλο μέσο, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημάρχου Ιορντάνκα Φαντάκοβα, ότι τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας κυκλοφορούν κανονικά, έστω και με καθυστερήσεις και δυσκολίες λόγω της βαρυχειμωνιάς.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: