Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σκόνης ...συνέχεια. Πρόγνωση καιρού Αττικής - Τετάρτη 23/04/2014


Τουλάχιστον και για τη Τετάρτη , η ατμόσφαιρα δεν φαίνεται να καθαρίζει καθώς ένα νέο κύμα μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης θα μας επισκεφθεί και θα θολώσει σε μέτρια επίπεδα την ορατότητα. Το αίτιο αυτής της μεταφοράς σκόνης είναι οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν ισχυροί στα ύψη της μεταφοράς της σκόνης (850-700hPa). Από τη Πέμπτη και πιο πολύ τη Παρασκευή θα αρχίσει να καθαρίζει περισσότερο η ατμόσφαιρα λόγω εκτεταμένων βροχών σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Το φαινόμενο της λασποβροχής / λασποψιχάλας δεν θα λείψει και σε άλλες περιοχές και θα είναι εμφανές στη δυτική - κεντρική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα.
 
 
Χαρακτηριστική η εικόνα της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης για τη Τετάρτη 23/04/2014 από το περιοχικό μοντέλο "Σκίρων"
skoni2 skoni3
 
skoni4 skoni5
 
 
Για την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει αραιή συννεφιά και όσο περνάει η ώρα θα πυκνώνει περισσότερο με αποτέλεσμα η αίσθηση του καιρού να είναι ιδιαίτερα μουντή και με δυσκολία θα διακρίνεται ο θολός κατά τ'άλλα ήλιος. Προς τις μεσημβρινές ώρες , αν όχι ήδη τις προμεσημβρινές , θα κάνουν την εμφάνιση τους λασποψιχάλες σε κάποιες περιοχές της Αττικής αλλά πιθανότατα και μέσα στο λεκανοπέδιο.  Τα φαινόμενα δεν θα ξεπεράσουν το πολύ την μέτρια ένταση τους. Ο ίδιος μουντός καιρός φαίνεται πως θα συνεχιστεί μεχρι πριν τη δύση του ηλίου , το απόγευμα , ενώ αργότερα φαίνεται σταδιακά η ατμόσφαιρα να καθαρίζει από δυτικά προς τα ανατολικά και οι νεφώσεις θα αρχίσουν σιγά σιγά να περιορίζονται προς τα βόρεια - ανατολικά του νομού.
 
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 με 25 βαθμούς κελσίου.
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: