Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη των Ιωαννίνων


Χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις, πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. 

Η καταιγίδα, που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», με ανακοίνωσή της, συνιστά προσοχή στους οδηγούς λόγω των καιρικών φαινομένων. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, από το πρωί της Μ. Τετάρτης 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχιστούν τη Μ. Πέμπτη 17.04.2014. Αναμένονται και χιονοπτώσεις, σε υψόμετρα πάνω από 1100μ. Εξασθένηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από τη Μ. Παρασκευή 18.04.2014. Παρακαλούνται οι οδηγοί, λόγω και των εορτών του Πάσχα που αναμένονται υψηλοί κυκλοφοριακοί φόρτοι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους. Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077».

Δεν υπάρχουν σχόλια: