Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο 5-6/4/2014

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας εκτός από τις νησιωτικές περιοχές και το Αιγαίο όπου ο καιρός θα είναι καλύτερος.
Shelf cloud Cape Cod MA
Στην στεριά και στα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα από την Πελοπόννησο την βορειοανατολική Στερεά μέχρι και την Θεσσαλία και την δυτική&κεντρική Μακεδονία. Βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο και την δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.
 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 5/4/2014:
1965561 732397913448398 422908886 o
Γενικά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις μόνο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και στην συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής&κεντρικής Μακεδονίας ,της Ηπείορυ,της Θεσσαλίας μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Σε αυτές τις περιοχές μέχρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγιδες. Πιθανότητα βροχών και στην δυτική παράκτια χώρα ,τα νησιά του Ιονίου και την δυτική Πελοπόννησο με γρήγορη βελτίωση.
Καλύτερος ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης αλλά και στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στην βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Κυριακή 6/4/2014:
1401563 732397926781730 769812268 o
Αρκετά άστατος καιρός και πάλι προς το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλία την δυτική και κεντρική Μακεδονία μέχρι και την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά-Πελοπόννησο αλλά και ανατολική Στερεά-Εύβοια.
Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
 
Η ανατολική Μακεδονία-Θράκη,τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Καλύτερος ο καιρός στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου,την Κρήτη αλλά και στα νησιά του Ιονίου .
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο ενώ στο κεντρικό και βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.
398427 352240638200825 1303262655 n
Aττική-Θεσσαλονίκη:
Θεσσσαλονίκη:
Ο καιρός το Σάββατο θα ξεκινήσει με νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν στην Θεσσαλονίκη και θα εκδηλωθούν μπόρες στο εσωτερικό του νομού και στα γύρω ορεινά μέχρι αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.
Άστατος ο καιρός καιτην Κυριακή με νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν από τα ανατολικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ανατολικά του νομού και γρήγορα θα επεκταθούν σε όλο το νομό.Μετά το μεσημέρι-απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18οC.
Αττική:
Ο καιρός το Σάββατο θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν στους γύρω ορεινούς όγκους και μέχρι αργά το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες γύρω από την Πάρνηθα αλλά και στην βορειοδυτική Αττική.Στον υπόλοιπο νομό δεν αναμένεται κάτι εκτός από εναλλαγές συννεφιάς και ηλιοφάνειας.
Την Κυριακή γενικά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώνουν αρκετά στα γύρω ορεινά και στην βόρεια βορειοδυτική Αττική και θα αρχίσουν τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικά τμήματα του νομού .Στην υπόλοιπη Αττική θα έχουμε νεφώσεις πυκνές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι .
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-20οC.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: