Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28-29/4/2014

Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Απρίλη και ο καιρός αυτόν τον μήνα ήταν αρκετά άστατος και ψυχρός με αρκετές βροχές και καταιγίδες αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα .

Η νέα εβδομάδα δείχνει και αυτή να κυλάει γενικά με άστατο καιρό ωστόσο θα υπάρξουν μέρες με καλό καιρό και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Δευτέρα 28/4/2014:
monday-28-04-2014
Πολύ άστατος ο καιρός στην δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία ,δυτική Μακεδονία μέχρι και την δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει το πρωί νεφελώδης και ίσως με κάποια μικρά ανοίγματα αλλά γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα κλείσει και στην υπόλοιπη Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα,την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και την Πελοπόννησο. 
Πρόσκαιρες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν σε αυτές τις περιοχές που θα είναι πιο έντονες στην Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία .Μέχρι αργά το απόγευμα θα έχει επηρεαστεί και η Θράκη από τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου.
Δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τόσο από αυτά τα φαινόμενα όσο οι υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.
Τρίτη 29/4/2014:
tuesday-29-04-2014

Με ηλιογάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της κεντρικής ανατολικής και βόρειας αλλά και νότιας χώρας ωστόσο στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος νεφελώδεις με παρδοικές βροχές .
Προς το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει πιο άστατος στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο-δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία μέχρι και την βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Παρόμοια φαινόμενα και στην Μακεδονία και την Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος ο καιρός ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής Στερεάς Ελλάδας και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Παρόμοια φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως στα ορεινά.
Καλός ο καιρός στις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μικρή πιθανότητα για μπόρες στα  ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Επιμέλεια: Ιάσονας Καραβίας (Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: